Lid sinds

10 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

schrijfopdracht #32 – De zwerver

30 november 2014 - 21:10
Peter was wakker geworden met een onbestemd gevoel. Onrustig. Hij stond op, at het restant van het avondeten van gisteren. Het meeste van wat jij had droeg hij aan zijn lijf om warm te blijven. De rest van zijn bezittingen stopte hij in de kingsize boodschappentas en ging op pad. Zoals de herders 2014 jaar geleden naar de stal van Jozef en Maria werden getrokken, zo liep Peter vanmorgen naar de kerk in de stad. Er was iets wat hem daar naar toe trok. Het licht stroomde als een regenboog door de glas in loodramen de winterse kou in. De kerk was leeg, maar toen hij de zware eikenhouten deur openduwde, kwam een behaaglijke warmte hem tegemoet. Een zeldzame rust overviel hem. De pastoor en een dame waren de kerststal aan het inrichten. De pastoor keek op toen hij de zware deur hoorde sluiten. Hij zag een grote onverzorgde man behoedzaam de kerk binnenkomen. De dame zag er oogverblindend uit: Met haar lieve gezicht en volle bos engelenhaar zag zij er uit alsof zij zojuist uit het kerstverhaal was gestapt. Alleen haar kleding verried dat dat niet zo was: een gouden jasje op een legging met tijgerprint (die moeite had haar billen in bedwang te houden) droeg men in die tijd nog niet. Hij dacht haar te kennen, maar wist niet waarvan… De pastoor maakte aanstalten de ladder te beklimmen. “Goedemorgen meneer, u komt als geroepen! Zou u deze ster voor mij op willen hangen? Ik heb last van hoogtevrees, ziet u”. Peter beklom de ladder en nam de ster van goud aan van de pastoor, hing de ster aan de haak die daar al vele jaren dienst voor had gedaan. “O, práchtig!”, galmde het nasale stemgeluid van de vrouw door de kerk. En toen wist hij het! Die vrouw was Marieke, zijn ex uit de tijd dat hij nog een eigen huis, een mooie auto en een advocatenkantoor had. Met zijn geld was ook Marieke met de noorderzon vertrokken. Dat hij haar, nu, hier, voor het altaar weer moest treffen! Was zijn onbestemde gevoel van vanmorgen een voorteken?

Lid sinds

10 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
30 november 2014 - 23:40
Een mooi kerstverhaal! De verplichte woorden netjes verwerkt. Ik lees sommige dingen dubbel die volgens mij eruit gehaald kunnen worden. Het is mij niet helemaal duidelijk waar Peter die nacht slaapt, bij een one night vriendin? Je ex wederom aantreffen voor het altaar is origineel gevonden! :)

Lid sinds

10 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
1 december 2014 - 9:23
voor het altaar nog wel .. hihi N.B.: 'het meeste van wat hij had, droeg ...' 'pràchtig' Is zijn geld vertrokken? Misschien verdwenen? Dat kan op geld en op Marieke slaan. Of is Marieke met zijn geld vertrokken ;)?

Lid sinds

10 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
1 december 2014 - 10:57
Inderdaad leuk gevonden om de ex voor het altaar tegen te komen. Voor mij mag dit verhaal wel iets "feller" geschreven worden. Ik weet niet precies hoe ik het moet uitleggen, maar ik vind het een beetje mat geschreven. Ik denk niet dat je hier veel mee kunt, sorry dat ik het niet beter kan verwoorden. Het is een gevoel dat ik heb bij jouw verhaal, maar dat ik niet terugvind in jouw verhaal. naar toe trok - naartoe trok

Lid sinds

12 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
1 december 2014 - 14:19
Met feller schrijven ben ik het ook wel eens. Mogelijk omdat er feitelijk niet veel gebeurd dan een ster ophangen met een korte dialoog. Je had felheid, woede of wrok of liefde van haar nog naar voren kunnen laten komen toen hij zijn ex weer zag voor de kerststal. Wedergeboorte van nieuwe liefde? ps: volgens mij staan ze bij het kerststalletje en niet voor het altaar. Al is het maar net waar je een kerststalletje neerzet ;)

Lid sinds

12 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
1 december 2014 - 14:33
Originele wending, Alice. "Het licht stroomde als een regenboog door de glas in loodramen de winterse kou in." Dat is wel heel bijzonder, dat het licht hier dus van binnen naar buiten stroomt, maar dat is misschien omdat het kerst is. Het lijkt me een mooi schouwspel. (Volgens mijn groene boekje schrijf je overigens glas in lood los maar glas-in-loodramen met koppelstreepjes.)

Lid sinds

10 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
2 december 2014 - 20:22
Dit is de eerste keer dat ik wat van je lees. Ik vind het een mooi kerstverhaal. Toeval bestaat niet, dus ik vermoed dat ze weer bij mekaar komen ;).

Lid sinds

10 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
2 december 2014 - 22:22
Dank voor allen voor jullie reactie. Leerzaam om te horen hoe mijn verhaal door anderen gelezen/gevoeld wordt. Ben inderaad nog niet zo actief op het forum. Doorgaans handen vol aan cursus creatief schrijven. Allemaal leuk om te doen!