Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#26 Definitief Verboden

15 oktober 2014 - 23:14
Definitief verboden ‘Zal ik je nog een wijntje inschenken?’ ‘Ja, lekker.’ ‘Ik wist niet dat jij zo’n uithoudingsvermogen had, wat ging jij te keer zeg op die boksbal!’ ‘Boosheid, het is pure boosheid.’ ‘Hoe bedoel je? Op wie ben je boos?’ ‘Ze hebben mij iets ontnomen’ ‘Ik geloof niet dat ik je kan volgen, wat hebben ze afgenomen!' ‘Ik heb je dit nooit verteld. Ik schaam me ervoor. In mijn vaderland is het normaal, maar nu, nu weet ik beter.’ ‘Je bedoelt in Somalië? Daar heb je toch tot je achtste gewoond?’ ‘Ja, op mijn verjaardag nam mijn moeder mij mee naar een buurvrouw, waar wel vaker jonge meisjes kwamen. Ik zag ze altijd met tranen in hun ogen weer naar buiten komen. Op die dag wist ik waarom.’

Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
18 oktober 2014 - 13:36
# Henny en scrijvenmaar ik heb mijn verhaal nogmaals aangepast, hoe leest het nu? Schrijvenmaar het woordje 'om' is inderdaad een goed alternatief, had ik niet zo snel gezien. Dank voor het meedenken. # Vervoortk dank je wel.

Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
17 oktober 2014 - 22:55
Ik snapte het meteen al wel. Alleen het is zo'n verhaal waarvan ik aan het denken wordt gezet. Het is namelijk makkelijker om niet na te denken over zulke wrede toestanden. Ik word er niet vrolijk van en raak altijd behoorlijk in mineur van het feit dat wij hier zo makkelijk leven terwijl er complete volksstammen onderhevig zijn aan allerlei obscure tradities of wrede interpretaties van religies. Ik vond het overigens van begin af aan een krachtige en goede dialoog. Het lijkt mij dat HP zaken nu eenmaal op een bepaalde manier heeft beleefd. Het was HP's wereld destijds. En nu niet meer. Nu leeft ze anders. Hoe HP omgaat met deze twee compleet verschillende werelden kunnen wij als lezers niet beoordelen. We lezen ze alleen. Een goed geschreven dialoog. Een moeilijk situatie. Een situatie waarvan ik had gewild dat die niet bestond.

Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
18 oktober 2014 - 13:47
# Johanna B. Ik had ook graag gezien dat deze traditie niet bestond. Ik wissel het schrijven van serieuze verhalen af met fantasie en humor doorspekte verhalen. Op de een of andere manier trekt het ook om juist die andere wereld die ik gelukkig niet persoonlijk ken te ontdekken, met al zijn narigheid en ongeloof en er dan over te schrijven. Fijn om te lezen dat de twee werelden van de HP goed over zijn gekomen. Dank je wel voor je reactie.

Lid sinds

10 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
18 oktober 2014 - 18:49
Ook ik vind het een mooie dialoog. Kan me goed voorstellen dat je daar flink boos om kan worden. Wat ik (waarschijnlijk als enige hier) niet helemaal snap: die besnijdenis doen ze toch op jonge leeftijd, komt dan nu pas de frustratie eruit? Of beukt ze misschien al jaren boos op die bal?

Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
18 oktober 2014 - 19:27
# Dank je wel voor je reactie Angelieke Uitte. Ze beukt op de boksbal nadat ze beseft wat haar is aangedaan en wat het voor gevolgen dit heeft voor haar. Als jong meisje wist ze dit nog niet.

Lid sinds

10 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
19 oktober 2014 - 21:00
Ik mis de boosheid. Nu gaan er twee emoties door elkaar lopen die je moeilijk op hetzelfde moment kunt ervaren. Schaamte is een heel andere emotie, een heel ander gevoel. Daar zit geen kracht achter. Bij boosheid wel. Daardoor verliest je dialoog ook aan kracht. Je hinkt nu op twee gedachten. En dat zwakt af.

Lid sinds

9 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
19 oktober 2014 - 21:17
Voelbaar, maar had wat mij betreft nog veel heftiger gemogen. Waarschijnlijk last van plaatsvervangende woede van mijn kant. De hufters! Ik vind het goed geschreven (technisch helaas nog niet zo kundig om feedback te geven) Benieuwd naar je volgende verhaal. :thumbsup:

Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
20 oktober 2014 - 0:17
# Dank je Henny, Ik laat het nu even bij deze versie, heb hiervan geleerd dat je ook weer niet te veel moet aanpassen omdat je de kracht uit je verhaal kan halen. Bij de volgende opdracht nieuwe ronde nieuwe kansen. Had ik achteraf gezien het woordje 'op' voor 'om' moeten wissellen, zoals schrijvenmaar had voorgesteld. Maar ja, ben ook wel eens eigenwijs. # Dank je Manonos Ik zal de volgende keer proberen wat heftiger te schrijven, ten minste als het bij het verhaal/ opdracht past.