Lid sinds

10 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Wekelijkse schrijfopdracht #17 - Zomerkennis / Afrodisiacum

Afrodisiacum 'Wat is dát lang geleden!' De woorden worden gevolgd door drie ferme zoenen: een links - rechts - links combinatie die zijn weerga niet kent. De volle borsten die even onder mijn neus dansen zijn eveneens van de buitencategorie. Dubbel C. Een bevestiging van de vluchtige inschatting van zo-even, na het vluchtige oogcontact dat haar de pas deed inhouden. Een verdomd mooie pas trouwens. Ze doet twee stappen naar achteren en wiebelt even verwachtingsvol, met een toefje gespeelde onzekerheid, op de prachtig lange gebruinde benen. Ik veins de herkenning met een beschroomde glimlach en een paar korte knikjes. Ze volgt mijn schuldbewuste blik naar Anja, die schuin tegenover me zittend, quasi neutraal geïnteresseerd toekijkt om daarna haar zonnebril voor haar ogen te laten zakken. 'We moeten snel eens afspreken en bijpraten. Oude liefde roest niet, toch?' Bij die laatste woorden glimlacht ze vals naar de donkere glazen, terwijl ze uit haar Louis Vutton tas een visitekaartje en een pen vist. 'Bel je me? Snel?' Haar stem klinkt nu net iets te hees. Wat 'n loeder, denk ik, terwijl ze iets op de achterkant van het kaartje krabbelt. Nu tover ik een toegeeflijk lachje op mijn gezicht, alsof ook ik aan oude tijden denk. Niks zeggen, denk ik. Mijn sonore bas zou de vergissing duidelijk kunnen maken. 'Nou, doei. Tot binnenkort.' Ze heupwiegt richting het monument op de Dam, zich ervan bewust dat iedere man die op het terras van Krasnapolsky even zwijgt en wegdroomt bij de bewegingen van de strakke bilpartij. De zonnebril gaat omhoog. 'Wie was dat, Evert?' 'Ach, van vroeger. Zo'n vijftien jaar geleden.' 'Je gaat haar toch écht niet bellen?' 'Geen denken aan. Voorbij is voorbij.' Als beloning volgt een liefkozend en suggestief aaien over mijn rechter bovenbeen. Een paar lichtblauwe ogen glimlachen goedkeurend. Met meer interesse en begeerte dan tijdens de eerste twee afspraakjes. Voordat ik het kaartje demonstratief versnipper, lees ik snel de handgeschreven tekst: 'Bel me snel, Alex. De nachten worden weer langer. XXX ' Ik hef het glas om te proosten, in mijn gedachten het loeder en mijn dubbelganger dankend.

Lid sinds

10 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
En zo kan iemand geluk hebben of pech. Heeft Evert die ook Alex zou kunnen zijn het telefoonnummer onthouden? Weer mooi geschreven.

Lid sinds

14 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
Haha. Ik weet wel zeker dat je hoofdpersoon de geboden kans aangrijpt. Hij is een pientere jongen en heeft het telefoonnummer na een keer lezen al in zijn geheugen gegrift.

Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Wat een heerlijk verhaal! Ik vermoed bijna dat hij de voorbijgangster heeft ingehuurd. ;) De omschrijving van de subtiele bewegingen vertellen veel, maken het verhaal af! Ik heb de titel moeten googlen: jaloezie is duidelijk een afrodisiacum in jouw verhaal!

Lid sinds

10 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
jaloezie is duidelijk een afrodisiacum in jouw verhaal!
:) :thumbsup:

Lid sinds

10 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@Johanna B @Tja @scrijvenmaar Dank voor de reacties. En nee, het telefoonnummer heeft ie niet onthouden. Waarom ook. Zodra ze echt herinneringen zou gaan ophalen zou hij door de mand vallen. Het is zoals Marietje opmerkt: hij is dankbaar voor het scheutje afrodisiacum.

Lid sinds

11 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Erg leuk, Mr. Specht. Ik had alleen in eerste instantie niet door dat hp de dame niet kende. Als ik nog eens teruglees, is het woordje 'veins' de enige echte clou in die richting. Die had ik gemist.

Lid sinds

14 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik was een slordige lezer en had niet door dat de twee namen verschillend waren, dus ik had het ook gemist. Leuke ontknoping en mooie invulling van de opdracht!

Lid sinds

11 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Woodpecker, Een mooi voorbeeld van functionele bv naamwoorden:
Ik veins de herkenning met een beschroomde glimlach en een paar korte knikjes.
Mooie scene. :)

Lid sinds

10 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@Ostinato Dank voor je reactie. Het luistert nauw, bij zo''n kort stukje. Ook voor de lezer :)

Lid sinds

10 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@Jael Dank voor je reactie. Ik herken dat. Misschien had ik een Jan-Jaap ten tonele moeten voeren :)

Lid sinds

10 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dag janp, Dank je. Eerlijk gezegd, vind ik dat zelf ook het sterkste deel.

Lid sinds

17 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Leuk, zoals hij handig gebruik maakt van de vergissing van het loeder. Goed lopend verhaal.

Lid sinds

11 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Misschien val ik in herhaling: wederom vond ik het geweldig met een geweldige ontknoping! Met plezier en een glimlach gelezen.

Lid sinds

11 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Een fijn stukje, humorvol geschreven. Ik heb het met plezier gelezen, het vraagteken dat ik had bij de sonore bas die de HP zou kunnen verraden, werd aan het eind naar tevredenheid ingelost. Goed gevonden. Een paar kleine puntjes van kritiek: 'Wat is dát lang geleden!' De woorden worden gevolgd door drie ferme zoenen... Het begin van de tweede zin vind ik niet zo fijn. Dit vertellersperspectief schept voor mij direct al te veel afstand. Liever kom ik gelijk in het hoofd van de HP. De directe rede had ik hier beter gevonden. Iets in de geest van: 'meteen zoent ze me..etc.' Ze heupwiegt richting het monument op de Dam, zich ervan bewust dat iedere man die op het terras van Krasnapolsky even zwijgt en wegdroomt bij de bewegingen van de strakke bilpartij. De constructie 'Zich bewust dat iedere man die even zwijgt en wegdroomt bij' loopt voor mij niet lekker. 'Die' lijkt overbodig, of zou gevolgd moeten worden door een extra ww om de bepaling bij 'man' te completeren, bijvoorbeeld: iedere man die bij K. op het terras zit etc. De dubbelganger op het eind kan, dubbelgangers bestaan, maar zijn toch niet helemaal vanzelfsprekend. Iets sterker had ik tweelingbroer gevonden.

Lid sinds

10 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
@Woodpecker, Heerlijk geschreven, mooi hoe je de maniertjes/lichaamstaal van de vrouw omschrijft! Een spitsvondige en verrassende ontknoping van het verhaal, geweldig gedaan! ( een zin met 2x 'vluchtige' zou ik aanpassen) :thumbsup:

Lid sinds

10 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
'Wat is dát lang geleden!' De woorden worden gevolgd door drie ferme zoenen... Het begin van de tweede zin vind ik niet zo fijn. Dit vertellersperspectief schept voor mij direct al te veel afstand. Liever kom ik gelijk in het hoofd van de HP. De directe rede had ik hier beter gevonden. Iets in de geest van: 'meteen zoent ze me..etc.'
Ik begrijp wat je bedoelt. Hoewel het intuïtief geschreven is, vind ik de afstand net functioneel. De HP is in wezen namelijk tamelijk berekenend (toch?). Ik denk niet dat de meeste lezers zich met hem zouden willen vereenzelvigen.
De constructie 'Zich bewust dat iedere man die even zwijgt en wegdroomt bij' loopt voor mij niet lekker. 'Die' lijkt overbodig, of zou gevolgd moeten worden door een extra ww om de bepaling bij 'man' te completeren, bijvoorbeeld: iedere man die bij K. op het terras zit etc.
Mea culpa. Slordigheid. Er had ook 'zit' moeten staan.
De dubbelganger op het eind kan, dubbelgangers bestaan, maar zijn toch niet helemaal vanzelfsprekend. Iets sterker had ik tweelingbroer gevonden.
Het is een optie, maar een dubbelganger vind ik leuker. Een tweelingbroer is ook een beetje 'deus ex machina' (bij gebrek aan een betere term). Bedankt voor je uitgebreide reactie Uruguru. Ik waardeer het :thumbsup: (Zelf heb ik er door omstandigheden nauwelijks tijd voor)

Lid sinds

10 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@alicia Dank je. Gelijk heb je. Het tweede 'vluchtige' s.v.p. vervangen door 'korte'.