Lid sinds

16 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#16 niet mijn hobby

Niet mijn hobby Woest ben ik ervan geworden. Mijn fiets. Gejat, zomaar en hij stond verdorie nog op slot ook. Jawel alles is te koop, dat weet ik. Maar, wie haalt het in zijn holle hoofd om mijn spullen te stelen? Hij stond nota bene in een afgesloten garage. De verzekering vergoedt de schade, zelfs tegen de nieuwprijs van acht jaar geleden. Maar dan nog. Het feit op zich. Een uur nadat ik mijn verzekeringsmaatschappij belde, ben ik al in de fietsenwinkel, ik heb een vervoermiddel nodig. Door de stad rijden met een stinkend warme auto is niet mijn hobby. Daar komt bij dat ik de drie kinderen buitenlucht wil geven, ook al is die niet zo schoon. Het is meer diesel met benzinedampen gemengd met een vleugje buitenlucht. Schoolkinderen zitten genoeg binnen. Het wordt me langzaam duidelijk dat ik voor een elektrische bakfiets val. Ondersteuning en duurzaam. Brug op, brug af. Twee kinderen à 18 kilo is samen een heel gewicht. De derde fietst naast me. We zullen op de fiets gaan. In de tussentijd dat hij wordt klaar gemaakt om afgeleverd te worden, brengt mijn vriend de kinderen naar school. In de auto. Het zij zo, ik heb geen vervoer. Een fiets lenen met twee veilige kinderzitjes blijkt in de praktijk moeilijk te zijn. Iemand die er zo een heeft, heeft hem hard nodig. Zeker in de binnenstad. Bij aflevering van de fiets blijkt dat de verzekering de vergoeding al rechtstreeks heeft gestort. Mooi, hebben we dat ook gehad, hoewel ik dit avontuur gerust had willen missen. Ze moeten van mijn eigendommen afblijven.

Lid sinds

17 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Een klacht over een diefstal, met nadruk. Deze hoofdpersoon heeft last van haar RECHTVAARDIGHEID. Dit zit haar in de weg om de situatie meteen te accepteren, terwijl ze BESLUITVAARDIG is. Want ze handelt meteen de zaak af. Wat een nare gebeurtenis verandert in een goede zaak, want een bakfiets is een vooruitgang voor haar, desondanks geniet ze daar nog niet van, dat rechtvaardigheidsgevoel is wel een spelbreker...

Lid sinds

10 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Iemand met een erg sterk rechtvaardigheidsgevoel zou ik zo zeggen. Ze laat nergens gras over groeien, dus zoals Odile ook al aangaf ze is besluitvaardig. Verder zou ik zeggen dat ze over het algemeen een deugdelijk persoon is die op alle gebieden het beste wil voor haar gezin.

Lid sinds

16 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Tja, het rechtvaardigheidsgevoel komt tegenwoordig wel eens in de verdrukking. Dat vind ik overigens wel een deugd.

Lid sinds

14 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
Het is zeker een deugd. De woede spat eraf. Heerlijk. Je hebt trouwens wel een geweldige verzekeringsmaatschappij uitgekozen.

Lid sinds

16 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ze bestaan echt, Tja. Vorig jaar nog in het echt meegemaakt. Onafgesloten fiets in onafgesloten garage gejat. De nieuwprijs telefonisch opgegeven, een dag later stond het geld op de rekening. Dat is non-fictie en dat gebruik ik dan maar. :thumbsup: