Lid sinds

10 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Averechts aangenaam!

21 december 2013 - 13:11
Goedemiddag, mijn naam is Alexander, 21 jaar en student Filmstudies aan de Universiteit van Antwerpen. Ik heb altijd al willen schrijven. Vooral fictie. Maar door een leerkracht Nederlands, die me volledig afkraakte op mijn schrijfstijl heb ik het sindsdien niet meer gedaan. Vorige week kreeg ik een leuke ingeving voor een verhaal, en heb ik na lang twijfelen er toch aan begonnen. Ik probeer elke dag iets te schrijven en ben wel elke dag bezig met het verhaal waar ik nu aan bezig ben. Ik heb nog veel te leren en mijn schrijfsels zijn van een niet al te hoog niveau. Maar ik heb ontdekt dat ik het best graag doe, dus ik blijf gaan. Niet te stoppen! Ik hoop hier antwoorden te vinden op vragen die ik heb tijdens het schrijven. Maar vooral gelijkgezinde mensen te spreken.

Lid sinds

11 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
21 december 2013 - 15:01
Welkom! Wat is dat nou voor een rare docent die jou afkraakte? Ik ben zelf een docent en vind het harstikke leuk als een leerling schrijft, dat stimuleer ik dan stijl of (nog geen) stijl!!! Gewoon doorgaan als jij graag schrijft want daar gaat het om. Het gaat erom dat je het leuk vindt. Zet maar eens iets op proeflezen. Hanek

Lid sinds

10 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
21 december 2013 - 15:24
Ja het was een hele vreemde docent. Hij vertelde me dat ik nooit ergens zou geraken als ik zo verder bleef doen. En hij nam mijn opstel erbij en begon er uit voor te lezen voor een volle klas. Hij zei er na dan van, neem hier vooral geen voorbeeld aan, tenzij je het vijfde middelbaar nog eens wilt overdoen. Heb iets op proeflezen gezet, het heet Prins. Heb er al een aantal bruikbare commentaren op gehad. Ik heb nog een hele weg te gaan. Het schrijven op zich gaat vlot, al ben ik nog niet echt tevreden met wat ik produceer.

21 december 2013 - 17:35
Welkom op het forum! Zo te lezen is jouw gebruikersnaam vooral van toepassing op de lesmethoden van jouw oud-docent Nederlands. Ik hoop dat je deze ervaring los kunt laten en meer kunt gaan focussen op jouw groei en plezier als schrijver dan op het nu al moeten bereiken van een bepaald niveau. Schrijven is leuk en zorg er maar voor dat jij meer plezier hebt in het schrijven dan jouw voormalig docent in het lesgeven.

Lid sinds

11 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
27 december 2013 - 17:44
Averechts? Jij gaat recht door... en veel plezier met schrijven want daar gaat het om. vrg