Lid sinds

8 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Proeflezer(s) gezocht voor hoofdstuk 1 van een liefdesverhaal.

Hoi allen. Eerst even voorstellen, Ik ben een half Marokkaanse man (jongen) van 35 uit het zuiden des lands. Nooit eerder heb ik serieus gedacht aan het schrijven van een boek, sinds afgelopen Vrijdag. Een paar weken geleden, ben ik de meest fantastische vrouw ooit tegen gekomen. Ik wil mijn en haar diepste gevoelens en intiemste gedachtes verwoorden in een boek. Het gaat mij er niet om, om gepubliceerd te worden. Ik heb hiermee een ander doel voor ogen. Het klinkt voor jullie misschien cliche, dat ik, die zogenaamde "soulmate" heb ontmoet en er een liefdesverhaal over wil schrijven. Ik heb het geluk gehad, dat ik door de jaren heen veel heb meegemaakt en gedaan op liefdesgebied en ik weet zeker dat dit niet zomaar een kalverenliefde is. Dit gevoel is, was voor mij met geen miljoen woorden te beschrijven. Maar ik probeer het toch ;) Het boek word geschreven in de ik vorm voor beide HP's Ik ben momenteel aan mijn derde hoofdstuk bezig en ik hoop dat er iemand is die mijn eerste hoofdstuk zeer kritisch wil lezen en de volgende vragen kan beantwoorden. Leest het makkelijk en vlot? Moet ik geen mooiere woorden gebruiken? Is er spanning in mijn verhaal? Is het duidelijk? Nodig ik je uit om door te willen lezen? Andere op of aanmerkingen? Dank.

Lid sinds

11 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi Issa, ik heb nog wat verdere vragen: om hoeveel woorden gaat het? Hoeveel heb je er met die drie hoofdstukken geschreven en hoeveel wordt het in totaal, in ruwe schatting? En ook: wat is het doel van je boek. Je wil het niet uitgeven, maar is het dan voor familie/vrienden, of alleen voor jullie twee? Laat maar even weten :)

Lid sinds

8 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi Diana, De hoofdstukken die ik wil laten proeflezen (misschien door jou?:) ) zijn ongeveer 5000 woorden. Hoeveel woorden het gaan worden, weet ik nog niet. Geen Miljoen hoor ;) Minder dan 70000 in ieder geval. Ik wil het boek voor haar schrijven. Thnx!

Lid sinds

12 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
Ik kan me vergissen, maar volgens mij loop je iets te hard van stapel. Je kunt een paar keer iets op proeflezen plaatsen. Daar krijg je verschillende reacties, waarmee je verder kunt voor het vervolg van je verhaal.

Lid sinds

8 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Sidenote voor Diana de 5000 woorden geld voor het eerste hoofdstuk(en) Met de overige 2 hoofdstukken zit ik op ongeveer 9000 woorden

Lid sinds

11 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Uit die 4500 tekens is evenwel al heel veel te zeggen. Kijk maar eens rond tussen de stukjes die op proeflezen staan, om een idee te krijgen. Tja heeft namelijk in zoverre gelijk, dat men je op basis van dat kleine stukje van alles kan zeggen over je stijl, en waar eventuele zwakke punten zitten. En gewapend met die kennis kun je dan zelf de rest van je werk nog eens kritisch bekijken. Zo krijg je eerst op eigen kracht je tekst zo goed mogelijk, en daarna kun je alsnog proeflezers grotere stukken sturen. Dat is op drie manieren beter: - Jij leert meer door het zelf te doen - Je bespaart de proeflezer een hoop tijd, omdat je hem/haar een betere tekst voorlegt - Je hebt meer aan het uiteindelijke commentaar op grotere stukken omdat je uitgangspunt dan beter is Ik wil graag voor je proeflezen, maar denk er dus nog even goed over na hoe je het precies wil aanpakken :) Bovendien heb ik nog een tentamen te leren, dus ik zou je pas over een week of twee van dienst kunnen zijn, helaas.

Lid sinds

8 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Mijn dank is groot Diana. Ik snap het concept van proeflezen prima en vind dat ook 1 van de vele goede initiatieven die deze site zo leuk maakt en schrijfers in spe echt verder helpt. Voor mij is proeflezen nu echter geen goede optie om de volgende redenen. - Ik wil graag een totaalbeeld van het begin van mijn boek (hoofdstuk1) - Het is niet mijn intentie danwel opzet om ook maar in de buurt te komen van een der grote schrijvers op deze aarde. - Ik denk en hoop een redelijk leuk verhaal en schrijfstijl te hebben, die goed is voor mijn doel. Zoals ik eerder al zei het is niet mijn doel om te publiceren. Ik zal je mailen. Neem vooral je tijd, schrijf ik vrolijk verder ;)

Lid sinds

11 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Wacht, dan mail ik jou. Bijlagen sturen kan namelijk pas als je mijn e-mail hebt. Ik ben een beetje proefleesverslaafd - of eigenlijk verschrikkelijk - dus graag gedaan =)