Lid sinds

8 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

afgeleid!

Hii, Ik zit helemaal in het schrijven en ik weet echt niet wat ik moet doen! Ik schrijf opschool in de lessen verhalen of gedichten. Na school zit ik op een site boeken te lezen. Dus 3 keer raden... Ik let niet meer op in de les, en ik maak me huiswerk bijna niet meer. Dit is echt niet handig aangezien mijn mentor al zit te zeuren dat ik met 4 vakken een beetje naar beneden gezakt ben (geen onvoldoendes) Maar wat moet ik nou doen? Ik wil niet stoppen met schrijven, maar ook niet mijn school verpesten

Lid sinds

8 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Bepaal maar enkele dagen per week waarop je met literair schrijven en lezen bezig bent - in het weekend, bijvoorbeeld. Dat is niet stoppen met schrijven, dat is je hersennen een pauze gunnen en op de belangrijkste zaken in je leven focussen. Kennis vergaren zal je alleen maar helpen om een goede schrijfster te worden, als dit je droom is. ;)

Lid sinds

10 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Opletten tijdens de les bespaart veel tijd bij het leren (huiswerk). Daar zit je eerste tijdwinst.

Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Chiara, school is belangrijker dan schrijven. 'Ik wil zo graag schrijven en ik heb zo vaak inspiratie tijdens de les' is allemaal erg poëtisch, maar schrijven kun je ook thuis. Zelfdiscipline aanleren en opletten geblazen. Natuurlijk moet je niet stoppen met schrijven. Maar laat je schoolprestaties er niet onder lijden.

Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
De kans dat je met een voltooide opleiding in je eigen onderhoud kunt voorzien, is vele malen groter dan met schrijven.

Lid sinds

8 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Je school komt eerst. Je zou wel in een gesprek met je leraar kunnen zeggen dat je schrijft. Misschien wil hij/zij voor je proeflezen. Het moet toch íets van krediet opleveren dat jij al je tijd verschrijft ipv. in het winkelcentrum te hangen. Toch? Leer ze :)

Lid sinds

12 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Op school ben je op school. Thuis maak je je huiswerk en dan mag je als beloning, omdat je alles hebt gedaan waarmee je goede resultaten haalt ... Schrijven! Zie schrijven als beloning, als prijs, als iets wat je echt verdient om te doen na gedane arbeid. Dat helpt mij.

Lid sinds

12 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik kan weinig toevoegen aan wat is gezegd Chiara... Maar het kan niet voldoende benadrukt worden hoe belangrijk je school is. Zoals iemand al zei, met schrijven echt geld verdienen is een moeilijke zaak... Volgens mij kan je met een goed diploma in feite ook serieuzer genomen worden. Maar ik snap wel, dat het, zeker op jouw jonge leeftijd, moeilijk is om de inspiratie te beteugelen... Toch zoals Diana zei moet je dat leren.

Lid sinds

10 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Op de middelbare school schreef ik heel vaak onder de les en dat ging prima. Volgens mij doen meer jongeren dat, ook van de groep die nu op SOL zit, maar je moet inderdaad wel opletten dat je resultaten er niet te veel onder lijden en als dat wel gebeurt is het belangrijk de balans opnieuw te bekijken. Het is immers niet OF school OF schrijven, maar hoeveel (procent?) van je tijd en energie je aan beide besteedt. Schrijven leren balanceren met andere dingen in je leven is sowieso een handige vaardigheid als je ermee door wil.