Lid sinds

12 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Digitale bijlagen

13 September 2012 - 13:22
Hoi iedereen, ik ben op dit moment bezig met een boek te schrijven in verband met een project dat ik heb uitgevoerd. Het project bevat onder andere een PowerPointPresentatie, een folder waarvan iedereen de mogelijkheid krijgt ze zelf af te drukken enzovoort. Omdat ik deze artikelen niet in het boek kan meegeven, ben ik op zoek naar een alternatief. Ik zoek dus een mogelijkheid om bijlagen digitaal te kunnen delen. Toch wil ik daarbij wat controle kunnen houden op wie de documenten afhaalt. Het is immers niet de bedoeling dat eender wie de bestanden gaat downloaden maar enkel diegene die in het bezit zijn van het boek. Weten jullie een manier om dit uit te voeren? Zoja, hoe maak ik dit in de praktijk mogelijk? Alvast heel erg bedankt!

Lid sinds

12 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
13 September 2012 - 16:57
Inloggen met een code die in het boek staat?
Oke, maar hoe? Moet ik dan zelf nog een website gaan maken met een beveiliging en enkel toegang voor die codes of zijn er andere (en misschien gemakkelijkere) mogelijkheden?

Lid sinds

19 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
13 September 2012 - 19:14
Je hebt zat upload websites waar je dingen zoals powerpoints of bestanden op kan zetten. Die geven jouw dan een link naar de downloadpagina en die kun je weer in je boek zetten. Dan kunnen alleen de mensen die je boek hebben die link gebruiken. Nu is het natuurlijk wel zo dat, wanneer de lezer hier voor kiest, hij die link gemakkelijk kan delen met anderen die níet jouw boek hebben aangeschaft. Eerlijk antwoord? Er bestaat niets om dit te voorkomen. We zitten in een digitaal tijdperk. Alles wordt gejat. Uploadsite voorbeeld: http://www.2shared.com/

13 September 2012 - 22:38
Een e-Book ervan maken met links? Bij de boek een flash-stick of CD verkopen met die powerpoint en brochure-bestanden?

Lid sinds

15 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
  • Moderator
14 September 2012 - 8:33
Wat voegen de Power Point Presentatie en de folder toe aan het boek, is het eerste wat in me opkomt. Geven ze onmisbare informatie? Is het je bedoeling dat lezers / gebruikers de PPP in een presentatie geven, en dat ze de folder(s) gaan uitdelen? Zo ja, dan zou je aan een zin genoeg hebben: Een cd met Power Point Presentatie en een bijbehorende folder zijn verkrijgbaar bij de uitgeverij (of de auteur). Met vermelding van de gegevens waar ze het spulletje kunnen aanvragen (e-mailadres, telefoonnummer). Een cd kun je - dacht ik - beveiligen. En als je meerdere folders geeft, waarom zouden mensen ze dan zelf gaan kopiëren. En als ze gaan kopiëren, is dat alleen maar mooi (scheelt jou kopiekosten). Dan zou je geen digitale folder moeten aanbieden. Die is gemakkelijkelijker te verstrooien dan een papieren. De vraag is wat je ermee wilt. Zo nee - wanneer de PPP en de cd geen onmisbare informatie geven - kun je ze ook weglaten, of de informatie opnemen in een aanhangsel van het boek. De eerste vraag blijft: wat is je bedoeling met de extra's?

Lid sinds

19 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
14 September 2012 - 9:09
Een cd kun je - dacht ik - beveiligen.
Alles is te cracken. Ik weet hoe :D Dus het is nog steeds een kwestie van "wachten tot het gekopieerd en verspreidt wordt over het internet".

Lid sinds

12 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
14 September 2012 - 9:32
De meeste cd's zijn niet beveiligd; je kunt ze zo rippen, zonder moeite. Ik heb zelf één cd die daartegen beveiligd is (van de honderden die ik in de kast heb staan). Nota bene een cd uit de jaren '90. Niet "normaal" te rippen, dat ding. Als je een cd beveiligt, ontmoedig je al een hoop, lijkt me. Maar helemaal voorkomen dat het gekopieerd wordt; dat gaat niet. Er is altijd wel zo'n grapjurk die goed is met computers :)

Lid sinds

15 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
  • Moderator
14 September 2012 - 10:14
Dan blijft de vraag of je dat wilt. Zo niet, dan geen cd bijvoegen. By the way: het aantal mensen dat cd's koopt - cd's wil hebben - daalt en daalt en daalt ... men wil downloaden. Dan ligt het vervaardigen van een app voor de hand, maar heb je die expertise?

14 September 2012 - 11:06
Ja, en je boek kan op het kopieerapparaat worden gelegd. Het is onzin om te huiveren voor digitale diefstal als het je niet uitmaakt dat het analoge wordt gejat. De vraag is ook waarom dat ze het op grote schaal zouden willen kopiëren (dat mag overigens wel) en verspreiden (dat mag niet). Wat voor digitale informatie is het dat het zo gewild zou zijn?

Lid sinds

19 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
14 September 2012 - 11:07
Je kunt inderdaad beter inspelen op de huidige markt door slim gebruik ervan te maken, dan je ertegen te verzetten en proberen het onmogelijke te voorkomen. Anders wordt je net als Tim Kuik: Hé, laten we even Piratebay blokkeren" -> gevolg: Alle nederlanders kunnen nog steeds naar piratebay via een omweg en hebben ook nog eens geleerd hoe ze een proxy kunnen gebruiken. Proberen digitale downloads tegen te gaan, is hetzelfde als het plaatsen van een deur in een weiland zonder hek. Probeer er gewoon iets op te verzinnen waardoor het internet en de verspreiding van media juist een voordeel wordt.

Lid sinds

12 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
14 September 2012 - 11:28
Proberen digitale downloads tegen te gaan, is hetzelfde als het plaatsen van een deur in een weiland zonder hek.
:D wat een briljante verwoording!

Lid sinds

12 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
14 September 2012 - 15:08
Bedankt voor de reacties! Hier kan ik zeker al wat mee verder. Om toch misschien wat hongerigen te spijzen, enkele antwoorden: Ik heb een project uitgevoerd wat een preventiepakket en hulpverleningsplan bij cyberpesten als resultaat heeft. Het is de bedoeling dat ik deze methodiek deel met scholen. Het preventiepakket bestaat uit een PowerPoint, folder, filmpjes... Het zou fijn zijn als scholen zelf met deze materialen aan de slag gaan (namelijk zelf de presentatie gaan geven, de folder uitdelen bij hun leerlingen, de filmpjes op hun blackboard posten...). Je kan je dus voorstellen dat het materiaal redelijk onmisbaar is ;) Ik weet dat het volledig beschermen onmogelijk is en dat is ook helemaal niet de bedoeling. Het zou anderzijds wel jammer zijn moest zoveel materiaal (zonder bronvermelding dan) zomaar verdwijnen in de massa. Het CD-idee spreekt me wel aan, alleen rest me nog de vraag of me dat veel extra gaat kosten maar dat bespreek ik dan nog wel met de uitgever. Bedankt voor de reacties! Ik ben weer wat wijzer.

Lid sinds

15 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
14 September 2012 - 17:24
Plaats een QR-code aan het einde van het boek. Maak een soort website of internetpagina waar hij naar verwijst en plaats daarop de zaken die je digitaal wilt weergeven. Iedereen met een smartphone en neoreader kan het dan lezen. Die zwart-witte blokjes staan nu zelfs al in de boekjes van 's lands grootste grutter.

14 September 2012 - 20:03
Ik denk dat je als je je echt op het onderwijs wilt richten, ook naar andere oplossingen kunt kijken, samen met je uitgever. Bijvoorbeeld dat scholen op het extranet van de uitgever kunnen inloggen voor extra lesmateriaal. Ik denk dat dat al wel gebeurd bij uitgevers voor het onderwijs.