Lid sinds

12 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Maaike. stelt zich voor.

16 januari 2012 - 19:08
Hoi allemaal! Ik ben Maaike, 15 jaar oud en al mijn hele leven bezig met schrijven. Korte verhaaltjes, vaak niet langer dan een paar bladzijden, maar nog steeds blijft dat gevoel binnenin dat ik iets wil schrijven. Als ik klaar ben met mijn middelbare school, over anderhalf jaar, wil ik de Lerarenopleiding Nederlands gaan doen. Mijn hobby's zijn lezen, turnen, muziek luisteren (niet maken, als ik iets niet kan...) en met vriendinnen dingen afspreken. Ik heb deze site gevonden via google en hoop hier tips op te doen, misschien inspiratie te vinden, maar ook nog meer motivatie om door te gaan. Hoewel ik me nog wel een groentje voel op dit gebied hoop ik toch veel op te steken. Liefs, Maaike.

Lid sinds

14 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
16 januari 2012 - 19:36
Hoi Maaike. Welkom op Schrijven Online. Leuk dat jij (ook) al (bijna) je hele leven schrijft. :) In wat voor genre(s) schrijf je kortverhalen? Ooit meegedaan aan schrijfwedstrijden? Wat leuk, dan doe je in hetzelfde jaar als ik eindexamen. Ik neem aan dat jij Havo doet (gezien je leeftijd)? Wil je les gaan geven aan de onderbouw of bovenbouw? Wat voor soort/genre boeken lees je het liefst? Ik heb vroeger ook geturnd, maar als ík iets niet kan... :rolleyes: Op SOL zijn een heleboel tips te vinden, en die inspiratie komt ongetwijfeld vanzelf wel. Wat die motivatie betreft: ik spreek uit ervaring als ik zeg dat SOL mijn productiviteit heeft verbeterd, maar dat je je niet moet laten afleiden door dit forum. Dan werkt het namelijk tegen je. :) Hoezo een groentje als je al je hele leven schrijft? :D

Lid sinds

12 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
16 januari 2012 - 19:45
Zo hé, wat een vragen! Bedankt voor je reactie in ieder geval! Ik zal hier in ieder geval rond blijven kijken, maar me vooral niet laten afleiden, zoals jij zegt, haha! Die korte verhalen waren voornamelijk chicklit-achtige verhalen. Het is nu al wel weer een poosje geleden dat ik geschreven heb, maar dat is wel het genre waar ik ongeveer in wil blijven. Die verhalen/boeken spreken me erg aan. Nooit meegedaan aan schrijfwedstrijden, maar vroeger heb ik ooit eens een cursus gevolgd van twee schrijvers (waar ik even de naam van kwijt ben..) Ja, ik doe inderdaad havo en ik wil, denk ik, les geven aan de onderbouw. Of bovenbouw. Maar in het begin nog niet, want dan ben ik nog zo jong, dan zou ik bij wijze van die leerlingen tegen kunnen komen tijdens het uitgaan, en dat wil ik voorkomen. Ik lees niet alleen chicklits, ik vind literatuur als Harry Mulisch, Remco Campert, Herman Koch ook erg leuk. Thrillers vind ik ook geweldig, zeker die van Simone van der Vlugt, en fantasie en geschiedenis boeken vind ik meestal niks. Meestal zeg ik, want er zijn uitzonderingen. Ik vóel me een groentje als ik zie hoe ervaren de mensen hier allemaal zijn, hoeveel boeken ze al hebben uitgegeven en hoe goed zij schrijven, daar kijk ik echt vol bewondering naar. Maar dat komt wel.

16 januari 2012 - 19:56
Hartelijk welkom hier, Maaike.! Ik weet zeker dat je het hier naar je zin gaat hebben. Er valt heel veel te leren. En dat geldt voor mensen van alle leeftijden ;-) Misschien zien we je gauw op Proeflezen, zou leuk zijn! Hartelijke groet van Chaim.

Lid sinds

14 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
16 januari 2012 - 20:18
Chicklit? Wat leuk! Niet dat het mijn genre is, maar ik vind het leuk dat je in een ander genre schrijft dan de meeste jongeren. Tegenwoordig lijken de meesten fantasy te schrijven (waar natuurlijk ook helemaal niets mee mis is; dat schrijf ik zelf namelijk ook veel). Cursussen zijn ook leuk en leerzaam. :) Of gewoon aan allebei. ;) Dat lijkt mij ook niet leuk, zowel voor de leerlingen als voor de docent. Ik moet er niet aan denken een leraar tegen te komen, haha. Dat je literatuur mooi vind lijkt me wel belangrijk als je overweegt les te gaan geven aan de bovenbouw. Heb je nog tips voor goede literatuurboeken? Ervaren wordt je vanzelf als je veel oefent. Trouwens, van lang niet alle leden is ooit (regulier) een boek uitgekomen. Dat aantal ligt véél lager dan je waarschijnlijk denkt, hoor. Iedereen is ooit begonnen met schrijven en heeft een (lange) weg afgelegd voor hij/zij was waar 'ie nu is. Met de juiste dosis inzet en doorzettingsvermogen kom je al een heel eind. Ik snap je gevoel anderszijds ook wel. Soms vraag ik me af wat voor waarde ik heb als proeflezer of deelnemer in een discussie over schrijven. Maar op dit forum valt dat reuze mee.

Lid sinds

13 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
17 januari 2012 - 11:02
Welkom, welkom, welkom! Nog een jong iemand erbij (net als ik). Je zeker geen groentje voelen. Als je graag schrijft, is dat het allerbelangrijkste. Iedereen moet een hele weg afleggen om iets gepubliceerd te krijgen... Het forum is zeker handig, omdat je er erg gevarieerde dingen op vindt. Ten minste, ik heb hier al dingen gelezen waarvan ik dacht: 'Hé, dat wist ik echt niet.' Ook een leuk genre, Chicklit. Toen ik veertien was, heb ik ook nog een verhaal geschreven in dat genre (ongeveer dan, want dat was meteen ook een beetje thrillerachtig... ;) ). Momenteel schrijf ik dat genre niet echt meer. Alle hobby's die je schreef, heb ik ook wel, behalve turnen... Grr, daar heb ik eigenlijk een hekel an; ben absoluut niet goed in het soort turnen dat we tijdens gym krijgen. Ook gaaf dat je nu al zo zeker weet dat je leerkracht wilt worden. ik heb namelijk nog geen idee welk hoofdberoep ik wil leren, en dat is best irritant, vind ik. :O Nou ja, have fun, zou ik zeggen. :D

Lid sinds

12 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
17 januari 2012 - 19:25
Bedankt allemaal, voor jullie reacties! @marondesh, ik vind Harry Potter geweldig! Het is een van de weinige fantasie boeken die ik super vind. @ Scarlet, ik lees nu vooral Harry Mulisch, voor de rest kan ik zo niks bedenken, haha.