Lid sinds

16 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Free Musketeers

Beste Schrijvers, Ik kwam vandaag op deze site terecht, leuke en overichtelijke site overigens, en verbaasde mij erover hoeveel vragen jullie elkaar als schrijver stellen over uitgeverijen. Nog verbazingwekkender is het dat jullie elkaar ook de antwoorden geven op zaken die jullie jezelf afvragen. De info die jullie elkaar geven klopt gelukkig grotendeels. Er staan echter ook halve waarheden, items die zonder achtergrondinformatie onduidelijk werken en helaas ook pertinente onwaarheden. Zou het niet veel meer duidelijkheid verschaffen als je gewoon even de telefoon neemt en die uitgever rechtstreeks vraagt om info als je die niet al kunt vinden op hun site? Je zou ook kunnen mailen, meestal is er een speciaal mailadres voor vragen. Ik zou op alle berichtjes die ik juist gezien heb kunnen reageren maar ik heb een 40 uurs baan bij de Musketeers die anders ingevuld dient te worden dan de hele dag op een internetforum rond te zwerven. Mijn account op deze site is ook niet bedoeld om reacties te krijgen, ik bekijk niet dagelijks mijn account dus zou je te lange responstijd kunnen hebben. Het enige dat ik jullie wil voorstellen is om je met vragen over ons als uitgever (technisch of inhoudelijk) ook rechtstreeks te wenden aan ons als uitgever. Wie anders kan over ons zelf complete en juiste info aanleveren dan wij zelf. Ik zie julie wel verschijnen. Groet, d'Artagnan

Lid sinds

14 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
Als ze er helemaal niets inzien dan willen ze het wel in eigen beheer uitgeven. Zo was het of het nog zo is weet ik niet. Bovendien waren ze met een soort reguliere uitgeverij bezig. Daar heb ik trouwens niets weer over gehoord. Als dit topic naar pod gaat, wil ik ook nog wel even vermelden dat ik n.a.v. twee enthousiastelingen een mailtje gestuurd heb naar Jaylen books over het hoe en wat. 5 euro per boek leek me niet gek. Ik heb een paar kritische, maar toch redelijke vragen gesteld en tot op heden geen antwoord ontvangen. :confused:

Lid sinds

13 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
ik wist wel dat ze niet zoveel deden aan promo als reguliere uitgevers, maar toch viel het me tegen. misschien had ik idd verkeerde verwachtingen erbij. maar mijn ervaringen waren in het algemeen niet erg positief, elk kaftvoorstel dat ik stuurde werd afgewezen,net als foto voor op de kaft en vind het jmmr dat ze niet aan correctie van spelling en grama doen. ma ja leerschool voor de volgende x

Lid sinds

14 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
  • Moderator
Dat hoeft niet altijd zo te zijn, Tja. Je kunt soms alles inkopen. Maar 'gratis' is het dan weer niet, hoewel ik betwijfel dat Free Musketeers gratis levert.

Lid sinds

13 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
maar als je het uitgeven via hun doet beweren ze wel gratis het te doen, alleen als je het in eigen beheer doet niet, nou ik heb het in hun beheer gedaan en het kosten mij ook bijna geld (had mijn ex schoonpa niet gebeld naar fm)

Lid sinds

14 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
Ik begrijp niet zo goed wat je bedoelt. Jody, het is niet vervelend bedoeld, maar als jij een ms opstuurt moeten er toch geen (of bijna geen fouten) in staan. In jouw berichten staan wel fouten. Daarom raad ik je aan om je ms door een paar mensen te laten proeflezen.

Lid sinds

13 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Mag ik dit topic nog even naar boven duwen? Ik heb mijn debuut ook laten uitgeven bij FM. Heel erg naïef van mij, maar, goed, dat was voor ik dit forum kende en toen was het contract al getekend. Trouwens, het was een bewuste keuze hoor. Nu heb ik er spijt van dat ik het niet regulier heb geprobeerd want volgens de reacties is dit boek het zeer zeker waard om gelezen te worden, vooral door de romantische zielen die ook houden van Daniëlle Steel en Jackie Collins (aldus de recensent). Een grote struikelblok voor de aankoop van mijn boek is de prijs ervan. Het is erg duur en dit verlaagt de verkoopbaarheid hoe mooi en goed en wat nog meer het ook is. Weer een les geleerd dus. Nu, FM vond ik niet zo slecht hoor. Maar, inderdaad, ze corrigeren niet. Omdat ik absoluut niet wou dat er nog fouten in het manuscript zouden zitten waar ik (en de proeflezers ook natuurlijk) overheen gelezen had, heb ik het door een professionele corrector laten corrigeren op alles, leestekens incluis. Gelukkig voor mij heeft ze dit gedaan voor een prikje. Ik heb zelf 51 exemplaren van mijn boek besteld die ondertussen ook allemaal verkocht zijn en via de site heb ik gezien dat er ook via de boekhandel bestellingen zijn geplaatst. En nu komt het... Op de laatste twee mails naar FM heb ik nog niet eens een antwoord gekregen wat ik op zijn zachtst gezegd niet erg professioneel vind. Ze hebben me hierin erg teleurgesteld. Het volgende boek zal dus niet meer bij hen worden uitgegeven. Ik heb er trouwens ook niet veel zin in om nogmaals vijftig mensen gaan lastig te vallen met de vraag of ze hun toestemming willen geven een promotiemail te ontvangen.

Lid sinds

13 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@ Hekate, hihi, schitterend idee wel :lol: Maar nee, ik begin er niet meer aan. @Tja, heb ik al aan gedacht, maar, ach ja, ik doe er geen moeite meer voor. Les geleerd.

Lid sinds

12 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik ben voor de Nederlandse vertaling van mijn 3e boek op zoek naar een POD uitgeverij en Freemusketeers was daarbij ook in de picture gekomen. Maar na het lezen van deze topic, schrik ik er eigenlijk wat van dat ik 50 promotie emailadresen moet aanleveren. Ondanks dat ik hun website toch aardig grondig heb bestudeerd wist ik niet dat dit moest. In elk geval begrijp ik nu wel waarom een vriendin van mij me vorige week een mailtje stuurde met de vraag of ik promotieemails wil ontvangen voor haar boekje die via Boekscout word uitgegeven. Betekend dit dat alle Nederlandse POD uitgeverijen dit soort regels hebben? Ik ben me nog maar aan het oriënteren, maar ik krijg het idee dat er een behoorlijk meer aantal haken en ogen zitten aan het uitgeven via een Nederlandse POD, dan bijvoorbeeld via het Amerikaanse Createspace, die ik als zeer prettig heb ervaren. Maria

Lid sinds

18 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Nee hoor, ze vragen er lang niet allemaal om. Mjnbestseller.nl vraagt er niet om, boekenbent niet, en zo zijn er nog wel meer te vinden. Geen regels, geen moeilijkdoenerij met een uitgeefcontract, gewoon lekker je boek laten drukken en klaar.

Lid sinds

12 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Oh, gelukkig maar. Ik begon me al zorgen te maken dat het allemaal niet zou lukken. Ik ga de door jou genoemde sites eens bekijken. : ) Maria