Lid sinds

15 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Dilemma

Ik ben een poosje niet meer aan de schrijf geweest ivm school en andere zaken, maar nu ik weer 'terug ben' heb ik besloten dat ik nu eindelijk wel eens een manuscript af wil maken. Ik wil er volledig voor gaan, maar er is een probleem. Ik kan niet kiezen welk boek ik als eerste af wil schrijven. Er zijn er drie in de maak: DLEOA - Mijn liefdeskind. Ik ben hier mentaal al vanaf mijn 13e mee bezig. Deze zou ik heel graag afmaken maar daar gaat HEEL veel tijd inzitten en ik ben stiekem bang dat het geheel minder briljant uitpakt als in mijn hoofd, if that makes sence. Onderwijl ben ik zo panisch dat iemand het idee steelt dat ik zelfs de titel nog niet volledig hier durf neer te zetten. Is het handiger om met dit boek te wachten tot ik al iets anders gepubliceerd heb, mocht het zover komen? Of maak ik dit mijzelf wijs? Luchtbreker - Een jeugdfantasy boek waar ik door NaNoWriMo al een heel eind mee op weg ben. Ik denk dat er wel markt voor is. Als ik deze gepubliceerd zou kunnen krijgen kan dat een goede opstap zijn naar het uitbrengen van mijn 'liefdekind'? Ira en de draak - Een kinderboekje waarvan ik de eerste versie al zo goed als af heb. Dit moet natuurlijk nog herschreven worden en er moeten nog illustraties worden gemaakt. Ik vermoed dat ik deze vrij snel af kan hebben (zodat ik verder kan met een van de andere twee, of is dit een verkeerde beredenering?) Ik besef dat dit een keuze is die ik zelf moet maken, en ik vraag jullie dus absoluut niet dit probleem voor mij op te lossen. Maar zelf kom ik er op deze manier niet uit, dus ik vraag om raad. Wat is het slimste? Welke zouden jullie kiezen in mijn situatie en waarom? Alvast bedankt! :)

Lid sinds

13 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik denk dat je toch zelf zult moeten kiezen Mho. Misschien dat een ander je wel raad kan geven. Ik niet. Verder lees ik verbaasd dat je panisch bent dat iemand je idee zal stelen. Ik heb dan iets van:' zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten.' Geen haar op mijn hoofd die eraan dacht om dat te doen en al helemaal niet op een schrijfforum waar we elkaar vertrouwen. Toch?

Lid sinds

15 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Een van de definities van panische is dan ook: redeloos angstig;) Hoewel ik moet zeggen dat ik bij lange na niet iedereen hier ken + dit een open forum is. Ik neem gewoon liever geen risico, hoe klein de kans ook mag zijn :p

Lid sinds

12 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mho, ik denk dat ik begrijp hoe jij je voelt over dit dilemma. Lees ik goed tussen de regels door, dat je iemand bent die veel tegelijk doet? Volgens mij heb je enorm veel inspiratie, maar heb je moeite met dingen af te maken.... Misschien zie je ergens op je vel een stickertje doorschijnen (waarschijnlijk met de woorden adhd... : ). Laat je daar niet door afschrikken. Mocht het zo zijn, dan heeft het ook erg veel voordelen. Maar goed, even 'to the point'. Wat wilde ik ook alweer zeggen? Natuurlijk moet je zelf de keuze maken. Maar als iemand je iets kan zeggen of vragen waardoor jij het helder kunt zien en dus een keuze kunt maken is dat wel zo fijn! Daarom het volgende: aan welk boek zou je nu het makkelijkste verder werken? Naar welk boek gaan je gedachten het meeste uit? Bij welke boek denk je: kost niet zoveel moeite, hier is redelijk snel iets van te maken. Het antwoord op bovenstaande vragen, schreef je volgens mij zelf al. Heb je eenmaal een keuze gemaakt, blijf dan met je aandacht bij dat boek. Laat het andere rusten en vertrouw erop, dat niemand met je andere idee aan de haal kan gaan. Dat is lastig, maar je moet wel. Anders krijg je niets af!! Dat dikke boek - maar dit is mijn mening, is volgens mij lastiger om aan te beginnen. Als je eerst het kleine begint dan is dat meteen een manier om weer op te warmen en daarna het grote werk af te maken. Terwijl dus het eerste inmiddels bij de uitgevers op het bureau ligt ter beoordeling. Maar let op! Hiermee stuur ik je in een richting. Als de richting je niet bevalt zul je dat overigens wel kunnen voelen, dan voel je weerzin bij mijn woorden. Tot slot, om te kunnen kiezen moet je wel goed in contact staan met jezelf. Mentale rust is daarbij ook belangrijk. Dus stop even met rennen en denken. Ga ontspannen, op de grond liggen en je geest vrijmaken. Of ga wandelen... Maar stop verdorie met twijfelen en steeds dezelfde keuze in je gedachten naar boven halen. Dan valt het kwartje vanzelf. Want in jou ligt het antwoord (haha, zal ik maar evangelische teksten gaan schrijven). Je weet het wel, alleen je kunt nu niet kiezen omdat het te druk is in je hoofd....... Succes!! Laat je weten waar je aan begint, ben wel benieuwd!

Lid sinds

13 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Beste Mho, moeilijk hoor. Ik zou zelf denk ik beginnen met iets waar de drempel niet al te hoog voor ligt, dus idd bijvoorbeeld een manuscript dat bijna af is. Maar je moet de beslissing natuurlijk zelf nemen. Je kunt misschien het best afgaan op je intuitie. Een denkoefening: als je nu (nu!) binnen een minuut zou moeten gaan schrijven, aan welk manuscript is dat dan? misschien is dat ook het stuk waar je nu verder mee kan gaan.

Lid sinds

15 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
... waarschijnlijk met de woorden adhd...
Wat een aparte uitspraak... Mho, aangezien je advies vraagt: ik zou voor luchtbreker gaan. Het is goed om een concreet, haalbaar doel te hebben, zodat je verder komt. Bedenk wel dat een uitgever vaak wil dat je in dezelfde stijl verdergaat omdat je lezers aan je moet binden. Maar gelukkig betekent dat niet dat je geen ander boek tussendoor mag schrijven.

Lid sinds

15 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mho, ik denk dat ik begrijp hoe jij je voelt over dit dilemma. Lees ik goed tussen de regels door, dat je iemand bent die veel tegelijk doet? Volgens mij heb je enorm veel inspiratie, maar heb je moeite met dingen af te maken.... Misschien zie je ergens op je vel een stickertje doorschijnen (waarschijnlijk met de woorden adhd... : ). Laat je daar niet door afschrikken. Mocht het zo zijn, dan heeft het ook erg veel voordelen. Maar goed, even 'to the point'. Wat wilde ik ook alweer zeggen?
Ik vind dit wel grappig, omdat ik juist een heel rustig persoon ben die zich doorgaans goed op dingen kan concentreren. Leuk om te lezen dat iemand me totaal anders opvat na zo'n post ;) Het was meer een serie van toevalligheden waardoor er drie verhalen zijn gaan leven. Die eerste is waar het allemaal mee begon. De tweede is ontstaan door NaNoWriMo en de derde na een opdracht om een kindersprookje te schrijven van school. Het is dus niet zo dat ik het ene zat was en door ben gegaan met het volgende. Maar nu weet ik dus niet goed welke ik eerst af wil maken. :) Allemaal bedankt voor jullie inzichten tot dusver, ik ben er helaas nogsteeds niet uit.

Lid sinds

16 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Mho, je zegt dat het kinderboek ,op de illustraties, zo goed als af is. ik kan jouw keuze natuurlijk niet maken, maar ik denk dat ik daar dan mee zou beginnen. 'Redelijk snel' klaar, betekent dat je daarna voor jezelf hebt bewezen dat je iets af kunt maken op dit gebied. Dat moet een goed gevoel geven en voeding geven voor je eigen kunnen: zelfvertrouwen. Zodra dat de deur uit is naar tien uitgevers, heb je vrij en is je hoofd dus vrij om een andere/volgende beslissing te nemen. Waar ligt het probleem? Ja, in jezelf, dat zei je al. Maar, je vraagt raad en dit is mijn reactie daar op.

Lid sinds

16 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik zou wel voor je kunnen kiezen, maar dat ga ik niet doen, want het zijn jóuw verhalen en het is jouw tijd. Waarom prikje er niet eentje uit en ga je dat (her/af)schrijven, daarna de volgende, daarna de laatste? Dan heb je ze alle drie af :) Allemaal tegelijk kan ook nog.

Lid sinds

12 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik vind dit wel grappig, omdat ik juist een heel rustig persoon ben die zich doorgaans goed op dingen kan concentreren. Leuk om te lezen dat iemand me totaal anders opvat na zo'n post ;)
Het was inderdaad niet zo dat ik ervan uitging, maar ik vroeg het aan je, omdat het mij die indruk gaf. Dat kan heeeel goed beroespdeformatie zijn ; ) Nou, kom op! Gewoon gaan beginnen, zoals Karmijn schreef kan het ook werken.

Lid sinds

15 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb besloten dat het Luchtbreker word. Super bedankt voor het meedenken allemaal. Ik zit hier al twee weken over te tobben, maar eens moet je een knoop doorhakken. :p

Lid sinds

12 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Joehoe!!!!!!!!!! Goed zo!!! (van die knoop bedoel ik) Veel plezier ermee en misschien krijgen we nog eens een stukje te proeflezen????

Lid sinds

12 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik denk ook niet dat iemand hier jouw verhaal zal stelen Mho. Ik denk ook niet dat wij zo in elkaar zitten hier op dit forum. Het zal eerder zo zijn dat we jou met onze opmerkingen zullen helpen om jouw verhaal beter te maken.

Lid sinds

15 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Joehoe!!!!!!!!!! Goed zo!!! (van die knoop bedoel ik) Veel plezier ermee en misschien krijgen we nog eens een stukje te proeflezen????
Hij staat er op! :)