Lid sinds

13 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Look-a-like Moleskine

Zojuist bij supermarkt Aldi gespot: Notitieboeken: 1x A5 (halve A4) of 2x A6 (pocket) voor 3,99 euro. - harde zwarte kaft - 96 pagina's - gelinieerd - incl. envelop (achterin), paginawijzer en omslagelastiek Verschil met Moleskine: - iets lichter kleur schrijfpapier - iets minder aantal vellen papier - schrijflijnen staan iets verder uit elkaar - gladder papier

Lid sinds

16 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Haha, Janheij, wat ben ik blij dat die Aldi-boekjes in plastic verpakt zitten, anders lag ik straks nog wakker van angst hoe lang die bloedvlek er al op zat. Maar wees dus allemaal alert bij het kopen van boekjes zonder verpakkingsmateriaal! ;)

Lid sinds

16 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Naar aanleiding van dit topic ben ik ook nog eens gaan kijken bij de Aldi - had ze al gezien maar niet gekocht, gebruik gewoonlijk van die goedkope aantekenblokken met ringetje (zie mijn avatar). Heb nu twee die kleine namaakmoleskines gekocht. Ze zijn erg mooi inderdaad en bij die prijs, 2 euro per boekje, durf ik er ook nog wel wat onzin in op te schrijven ;). Bedankt voor de tip.

Lid sinds

13 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik schrijf het liefst in atoma-schriftjes (alleen niet van het merk atoma maar meestal van de Delhaize ;) ). Dan kan ik bladzijden uit het ene schriftje halen en in het andere steken. Met een gewone bic (al dan niet van het merk bic). Aan vulpennen heb ik zowat een trauma overgehouden. Ik herinner me nog dat de lerares Nederlands in het eerste middelbaar een punt aftrok als je je opstellen niet met vulpen schreef. Maar als ik met vulpen schreef, dan trok ze weer een punt af vanwege de vlekken. Dus toen heb ik besloten die rotdingen nooit meer aan te raken. Bovendien moest ik zowat elke maand een nieuwe kopen omdat de punt kapot was, en dan wordt het toch wel een dure bedoening. Ik heb ooit eens een moleskin notitieboekje ergens gratis bijgekregen. De kaft ziet er wel mooi uit en er zit zo'n lintje in dat je als bladwijzer kunt gebruiken, maar verder zie ik niet meteen het voordeel tegenover andere schriftjes. Of is er een voordeel dat ik nog niet ontdekt heb?

Lid sinds

16 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
@Hekate: if it ain't broke, don't fix it. Als je een methode hebt die je goed bevalt, lijkt het geen goed idee om op iets anders over te stappen. Ik heb vanmorgen een voorraadje namaak-Moleskines aangeschaft. Waarom? Ik schrijf vaak gedichten als ik onderweg ben. Dan is het niet altijd handig om dat grote blok mee te sjouwen. Bovendien word ik nogal vreemd aangekeken als ik op openbare plaatsen in zo'n groot blok zit te schrijven. Weet je wat ik zou willen voor onderweg? Een e-reader die ik ook als notitieblok kon gebruiken, met daarin al mijn gedichten en het rijmwoordenboek van Jaap Bakker. En als we dan toch bezig zijn, ook nog een programma/boek met synoniemen, antoniemen, homoniemen. En ook nog een gewoon woordenboek en een omgekkerd alfabetische woordenlijst en het Groene Boekje en/of Renkema. Maar dat is vast een beetje veel gevraagd...

Lid sinds

13 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Zojuist bij ALDI gekocht: De look-alikes. Ik had een A5 boekje van Albert Heijn, en wat blijkt: exact hetzelfde als van de ALDI. Wat de prijs bij AH was weet ik niet meer, maar de boekjes hebben ze dus bij AH ook.
Kreeg gisteren een folder van de AH in de bus waar het A5 formaat in staat. Normaal voor 4,99, maar nu met 25% korting voor 3,74. Scheelt toch weer 0,25 eurocent op de Aldi. Aanbieding van 16 t/m 22 aug. 2010. Die grootgrutter blijft dus op de kleintjes letten... PS. Trouwens graag de tip geplaatst en veel plezier met het schrijven!

Lid sinds

16 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Ben bij AH gaan kijken en daar vond ik de A5 boekjes maar niet de A6, en die wilde ik nou juist hebben. Heb het eerste boekje inmiddels ingewijd met sonnetten vanaf de voorkant en allerhande aantekeningen vanaf de achterkant. Heb er ook een passend heuptasje voor gemaakt, hangt aan mijn riem, waar het notitieboekje samenwoont met mijn agenda, boodschappenlijstje (=gele blaadjes), pen, potlood en lees/zonnebril. Het tasje sluit met een klein klittenbandje zodat ik niets verlies, maar geen twee handen nodig heb (zoals bij een rits) om het open en dicht te doen. Werkt prima. Leve de Aldi - en Chris10 :thumbsup: .