Lid sinds

17 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Veranderende aanhalingstekens

Gek word ik er van. In het begin van mijn verhaal staan mooie aanhalingstekens, van die komma's. Net als hier voor de 's. Maar halverwege heb ik ineens alleen nog maar van die schuine streepjes in de lucht hangen. Hier lukt het me natuurlijk niet om die tevoorschijn te halen. Ik heb vast ergens iets verkeerd gegaan of een toets per ongeluk ingedrukt. Helaas heb ik geen idee hoe ik dit moet herstellen, nog waar ik dat zou moeten zoeken. Wie weet het wel?

Lid sinds

16 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Zet de hele tekst eens in een ander lettertype en dan weer terug naar het oorspronkelijke. Misschien heb je dan je gebogen aanhalingstekens terug.

Lid sinds

15 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik neem aan dat je Word gebruikt? Wat ik doe is ctrl-F, bij zoeken het niet-gewenste aanhalingsteken zetten en bij vervangen het wel gewenste. Heb je ook de autocorrectieoptie geprobeerd?

Lid sinds

17 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Bedankt, Jommeke ik ga het proberen. Iris Bee: ja, ik werk in Word. En deze oplossingen had ik geprobeerd. Maar die gewenset aanhalingstekens zijn dus niet te voorschijn te halen. En autocorrectie heb ik geprobeerd en de instelingen daarvan gecontroleerd. Uiteindelijk heb ik afgesloeten en opnieuw gestart. Maar ik wil zo graag snappen wat ik verkeerd gedaan heb.

Lid sinds

14 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Wat bij mij regelmatig gebeurd is dat Vista om mij onduidelijke redenen besluit mijn keyboard indeling om te zetten van US international naar Nederlands, dan gaan sommige knoppen ook wat anders doen. Dat corrigeer je via het toetsenbord icoontje rechtsonderin. '''' wordt dan ´´´´

Lid sinds

17 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Bij mij gebeuren dergelijke dingen als ik per ongeluk Shift en Control tegelijkertijd indruk - dat gaat soms zo, in de haast. Als ik dan weer op Shift en Control gelijk druk, springen de letters weer in de goede stand. Misschien heb jij ook per ongeluk enkele toetsen tegelijkertijd ingedrukt?

Lid sinds

13 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dit is de help-tekst van Word: Gekrulde aanhalingstekens omzetten in rechte aanhalingstekens of omgekeerd Terwijl u typt, vervangt Word rechte aanhalingstekens ( ' of " ) automatisch door gekrulde aanhalingstekens ( of ). In sommige gevallen zijn gekrulde aanhalingstekens echter niet gewenst, bijvoorbeeld wanneer u aanhalingstekens gebruikt om maateenheden zoals inches aan te geven. Opmerking over woorden met een apostrof…De optie Vervangen tijdens typen: Rechte aanhalingstekens door gekrulde aanhalingstekens op de tabbladen AutoOpmaak en AutoOpmaak tijdens typen (opdracht AutoCorrectie in het menu Extra) staat standaard ingeschakeld. Dit leidt ertoe dat woorden die een apostrof bevatten door de spellingcontrole als fout worden aangemerkt. Het gaat hierbij om woorden die in het Nederlands veel voorkomen, zoals 's morgens, z'n, 'n, 'm, auto's, enzovoort. Deze voorziening kunt u als volgt in- en uitschakelen: 1 Klik in het menu Extra op AutoCorrectie en klik vervolgens op het tabblad AutoOpmaak tijdens typen. Demonstratie 2 Onder Vervangen tijdens typen schakelt u het selectievakje Rechte aanhalingstekens door gekrulde aanhalingstekens in of uit. Opmerking U kunt alle enkele of dubbele gekrulde aanhalingstekens in het document zoeken en vervangen. Als u dit wilt doen, schakelt u op het tabblad AutoOpmaak tijdens typen het selectievakje Rechte aanhalingstekens door gekrulde aanhalingstekens uit. In het menu Bewerken klikt u op Vervangen. In de vakken Zoeken naar en Vervangen door typt u ' of " en vervolgens klikt u op Volgende zoeken of op Alles vervangen. Als u alle rechte aanhalingstekens wilt vervangen door gekrulde aanhalingstekens, schakelt u het selectievakje Rechte aanhalingstekens door gekrulde aanhalingstekens in en vervolgens herhaalt u de procedure voor zoeken en vervangen.

Lid sinds

17 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Bedankt Debutant. Maar dat was het probleem niet. Dit had ik ook allemaal controleerd. En die vervanging werkte dus niet, omdat die aanhalingstekens er niet meer waren. Ik heb uiteindelijk de computer opnieuw gestart. Er bleken twee dingen gebeurd te zijn. De landeninstelling van het toestenbord was veranderd en ik had per ongeluk zoals MJ aangaf tegelijk shift en control ingedrukt. Allemaal bedankt voor het meedenken.

Lid sinds

14 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Sinds het berichtje van MJ ben ik er achter dat Ctrl en Shift tegelijkertijd indrukken de landinstelling van het toetsenbord veranderd. Het was dus dezelfde oplossing, alleen snap ik nu ook waarom het verandert :D

Lid sinds

13 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik wil niet eigenwijs zijn :D, maar volgens mij verandert het met alt+shift. Dit gebruik ik altijd als ik verkeerde tekens krijg.

Lid sinds

15 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Debutant, Control + Shift is het, dat werkt hier tenminste uitstekend (helaas, waarom hebben ze geen andere toetsencombinatie gedaan? - zei degene die er zovaak op drukt).