Lid sinds

15 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Samenwerking illustrators en schrijvers - wie doet er mee?

Als uitgever en auteur van een paar online (hobby)cursussen Tekenen weet ik dat mijn studenten veel tekentalent in huis hebben, maar bieden we te weinig (oefen)verhalen in te weinig smaken aan. Op schrijvenonline zag ik dat auteurs hetzelfde probleem hebben, maar dan omgekeerd: veel tekst, maar weinig plaatjes. Een betere reden om samen te werken ken ik niet. Het gaat hierom: Studenten die in de Vervolgcursus Tekenen een of meer lessen Illustratief tekenen volgen, kunnen hun tekentalent alleen ontwikkelen door veel illustraties bij verhalen, boeken of artikelen te maken. Het idee. Als mijn studenten een column , kort verhaal , kinderverhaal of gedicht van je mogen gebruiken om illustraties bij te maken zijn we al een heel eind op weg naar - in marketingtermen - een “win-win situatie”: - onze cursisten zijn blij dat ze eindelijk leuke verhalen mogen illustreren, - jij bent blij met de extra aandacht voor je werk ( 11.000 unieke bezoekers per maand op onze site) - wij zijn blij omdat onze cursisten en jij dat zijn. Hoe wil jij die illustratie hebben? Het allermooiste is, als je bij de schrijfsels die je voor de lesopdrachten vrij geeft, in het kort jouw wensen met betrekking tot de illustraties verwoord. Onze studenten krijgen dan al een beetje een idee hoe het is om gebonden aan een opdracht te werken. Bovendien is er een reële kans, dat je zomaar ineens de perfecte illustrator voor je nieuwe ontdekt . Meer aandacht voor je werk We willen de ingezonden illustraties in een (nieuwe) rubriek op onze website tentoon stellen. Gekoppeld aan een korte inhoud van het bijbehorende verhaal en een link naar je gepubliceerde werken. Demo. Hoe een en ander kan werken, heb ik in een demo gezet. (Met dank aan Zjors en Sureya; zij doen hier al mee). Als jehier klikt opent een (demo) PDF, die een pagina uit een van de lessen zou kunnen zijn. Klik daar verder alsof je een cursist bent. Goed idee? Mail me even ( charles@degelderseschool.nl) of ik werk van je aan mijn studenten mag aanbieden. En welk werk.

Lid sinds

15 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Geweldige reacties van jullie. Ik heb -voorzichtig- een aantal tekenstudenten gepolst en hun enthousiasme is tenminste zo groot. Door computerproblemen (nieuw geleverde hardware bleek defect bij aflevering, waardoor gepland IT onderhoud langer duurde) kon ik gisteren pas beginnen aan het opmaken van de pagina's.

Er komen veel vragen over hoe het zit met de auteursrechten en of die wel goed beschermd zijn. Volgens mij biedt de aloude Wet op de Auteursrechten nog steeds een degelijke waarborg.

Belangrijk is, dat je bij je verhalen en gedichten de creatiedatum/publicatiedatum vermeld. Als die gegevens nog niet bij ingestuurd werk zijn vermeld: je krijg je de opgemaakte pagina's in proef en kan aanvullingen en correcties aanbrengen. Pas daarna wordt je werk als lesstof aangeboden.

Lid sinds

19 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ah, ik wilde al gaan mailen of alles aangekomen is, hier gaat er nog al eens iets mis de laatse tijd. Gelukkig igt het dus aan jouw computer. Succes met het verwerken van alles.

Lid sinds

16 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Heb een mailtje gehad dat de verhalen worden omgezet in de lay-out van de lessen. Als het af is, krijg ik een link naar de conceptpagina's om aanvullingen/verbeteringen door te geven. Ben erg benieuwd!

Lid sinds

16 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ja ik kreeg ook zo'n mailtje maar ook dat hij probeerde woensdag alles af te hebben, maar dat is dus niet gelukt. We wachten af. spannend!

Lid sinds

15 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik ben even een paar dagen weg geweest. Vanaf morgen worden de opgemaakte pagina's doorgestuurd. Begin volgende week zal iedereen die werk instuurde een en ander kunnen bekijken, correcties en aanvullingen doorgeven etc. 't Wordt een mooi project!

Lid sinds

15 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Eliesje, Marria en de anderen: ik heb het inderdaad erg druk zoals Rianne al schreef. De vakantieperiode loopt af waardoor het aantal bezoekers van mijn website sinds het afgelopen weekend met ruim 40% is toegenomen. Dit zorgt voor een piek in de aanmeldingen van nieuwe cursisten en ja, die moet ik eerst afhandelen. Vandaag en morgen wordt - net als gisteren - weer een aantal verhalen en gedichten ter controle naar de betreffende schrijvers doorgestuurd; 't komt allemaal goed!

Lid sinds

15 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ha Charles-met-de-aparte-ogen, :rolleyes: Ik heb je mail ontvangen en beantwoord. Het gaat goed zo! Succes. (Antigone = Monique)

Lid sinds

19 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Fraai hoor, die ogen, Charles. Eliesje: ik wou nu eindelijk eens een oubollig cliche gebruiken en zag mijn kans schoon, oeps, al weer een.

Lid sinds

15 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
:lol: :lol: Oubollig cliche: Als het dan met de samenwerking maar wordt: eind goed al goed :lol: Dan leven wij nog lang en gelukkig :eek:

Lid sinds

15 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Zo, dus ook als iemand geen blauwe ogen heeft, kunnen we hem geloven Marja :) Ik heb ook een mailtje gehad en het ziet er hartstikke goed uit!

Lid sinds

16 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Same here: sieht gut aus! En nou maar wachten op de illustratoren... Is altijd weer een verrassing wat voor beelden je boek bij een ander oproept.

Lid sinds

15 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Alarm: Charles, heb net op je site gekeken en zag dat alle informatie over de schrijvers voor iedere bezoeker te zien is en van sommigen zelfs hun pdf te downloaden is. Dat was toch niet de bedoeling? Ik had begrepen dat onze verhalen alleen voor de cursisten te downloaden zijn. Dat is in ieder geval wat ik wil. Verder valt er in Firefox nog steeds tekst weg en ik zou het zelf wel erg prettig vinden als dat eerst verholpen is voordat mijn pagina gepubliceerd wordt. Misschien ben je toevallig net bezig met de site en sla ik te vroeg alarm, maar omdat veel deelnemers zich afvroegen of hun werk wel goed beschermd is wil ik het toch melden.

Lid sinds

15 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Oei! Fouitje! Ik ben inderdaad bezig met de site en had per abuis niet de voorbeeldweergave ingeschakeld, maar een upload gedaan. Is inmiddels gecorrigeerd. De betreffende link is uitgeschakeld. Inderdaad komen de verhalen alleen ter beschikking van onze studenten! Firefox: de optimalisatie om de krap 13% Firefox gebruikers ( t.o.v. ruim 84% Microsoft Internet Explorer gebruikers) te bereiken, doe ik pas als alle pagina's gereed zijn. De grafische mogelijkheden in Firefox zijn wat beperkter dan in Internet Explorer, zodat daarvoor mogelijk wat aanpassingen gedaan moeten worden, zoals een meer standaard lettertype gebruiken. Het is de bedoeling om deze week een en ander helemaal rond te hebbe en "online"te gaan. Iedereen, die aan het project mee doet (of nog mee wil gaan doen) wordt op de hoogte gehouden!