Afbeelding

Quote van the Power of Books

Foto: The Power of Books

Wat als er al vele boeken bestaan over je onderwerp?

Auteurs in spe die de Boekenbeurs in Antwerpen bezoeken, komen vaak ontgoocheld terug. Al die boeken van bekende ondernemers die reeds boeken schreven over je thema, wat moet je daar nu mee? Waar sta je dan zelf? Hoe kan je daartussen een eigen plaats verwerven?

De manier waarop je je kan positioneren vergt een andere blog. Je niet laten ontmoedigen en gedreven verder werken aan je boekdroom, daar schrijf ik hieronder over.

Zelf schrijven of een ghostwriter

Ten eerste, vele van die boeken werden niet door de auteur zelf geschreven. Je kan je nu meteen afvragen of dit voor jou ook een mogelijke aanpak is. Of daarentegen de kracht inzien van het zelf schrijven van je boek.

Geloof me, dankzij mijn vele jaren als uitgever bemerk ik al snel het verschil tussen door een ghostwriter geconstrueerde boeken en de zelfgeschreven, bezielde, door ervaring gedreven en doorvoelde boeken. De doordesemde boeken met een boodschap, authentieke kracht, een eigen ziel. Boeken die de lezer raken.

Een nalatenschap

Net daar ligt de kracht van een bezield auteur. Hij of zij weet waarom hij of zij een boek wil schrijven. Via een boek kun je vele mensen helpen en bereiken, terwijl een-op-een gesprekken niet snel genoeg gaan. Vele auteurs worden overvallen door een soort ongedurige drang. Een diep verlangen om de toekomst op een andere manier te zien en aan te pakken. Iets na te laten om de toekomst beter te maken. Dit soort nalatenschap, daar doen ze het voor.

Wel, dat lees je en voel je, als je een dergelijk boek ter hand neemt. Je nieuwsgierigheid wordt gewekt en je wilt meer weten.

Hiermee is ook duidelijk wat je differentieert van de overige boeken in je vakgebied. Niemand anders bezit immers jouw unieke insteek, gedragen door jouw persoonlijkheid, je ervaring, je studies, klanten en originele stem.

Geen enkele andere auteur wil identiek dezelfde boodschap overbrengen aan dezelfde lezers. In die unieke positie ligt je kracht als auteur. Laat je niet ontmoedigen door vergelijkingen.

Voel wat je wilt neerzetten in de wereld, en laat je eventueel bijstaan om te polsen of dit idee ook haalbaar en levensvatbaar is.

Over de auteur

Op 1 oktober 2014 lanceerde ik 'The Power of Books' omdat mijn liefde voor boeken, communicatie en het begeleiden van mensen in combinatie met mijn ontdekking van de mogelijkheden van sociale media leidde naar een vernieuwde methode om boeken uit te geven. Een methode die elk boek succesrijk maakt. Vooral omdat ik auteurs de kans bied persoonlijk te groeien, hun personal branding te versterken en zich te focussen op wat hen het meest boeit.

Book + Branding = Booming Business

Interesse? Neem contact op: laurence@thepowerofbooks.be of 0478/27 77 70 en lees alvast meer op www.thepowerofbooks.be

Techniek