Afbeelding

Notitieboeken

Foto: Pexels

Notitieboekjes als populair relatiegeschenk

Een notitieboekje is een erg populair relatiegeschenk. Daarvoor zijn meerdere redenen. Een van de grote voordelen van het geven van een notitieboekje, is dat je er alle kanten mee uit kunt. Er zijn gewoonweg zoveel mogelijkheden zodat je alles naar je eigen hand kunt zetten. In dit artikel kom je te weten wat die mogelijkheden zijn en waarom je juist een notitieboekje zou kunnen schenken.


Weg met de standaard cursusblokken, tijd voor notitieboekjes

Vandaag de dag zijn er nog maar weinig bedrijven die effectief op papier werken. Er worden nog steeds veel documenten opgemaakt, maar het meeste daarvan gebeurt online. Vroeger werden cursusblokken met het bedrijfslogo vaak gegeven als aftrekbaar relatiegeschenk. Toen in die tijd was dat wel nuttig, maar tegenwoordig dus niet meer. Aangezien we allemaal op onze computer werken, hoeven we geen schetsen of aantekeningen meer te maken op papier.

Wel moeten we af en toe nog iets kort noteren. Denk bijvoorbeeld aan een telefoonnummer, of enkele belangrijke gegevens die je aan telefoon doorgespeeld krijgt. Vandaar dat notitieboekjes handiger zijn dan ooit tevoren. Bovendien zijn de notitieboekjes vandaag de dag niet meer gewoon als een blokje papier. Er staan bijvoorbeeld lijntjes op afgedrukt, of ze lijken zelf op een blad uit een agenda. 

Wat zijn de mogelijkheden voor jouw bedrijf?

Zoals eerder is aangehaald, zijn er heel veel mogelijkheden wanneer het over notitieboekjes gaat. Je kunt ze namelijk op verschillende manieren ontwerpen. Het belangrijkste onderdeel voor jou, is dat ze gepersonaliseerd zijn. Notitieboekjes bedrukken doe je met een logo, plus eventueel enkele contactgegevens. 

Waar je wel moet mee opletten, is dat de voorgedrukte tekst niet in de weg staat. Heel veel mensen die een notitieboekje laten bedrukken, willen er een groot logo en veel bedrijfsinformatie op. Dit kan er echter voor zorgen dat mensen het boekje niet gaan gebruiken. In dat geval kan je ook niet spreken van een geslaagd relatiegeschenk.

Na het plaatsen van je logo, is het tijd om na te denken over de achtergrond. Wil je een blanke achtergrond, zodat iedereen alles door elkaar kan neerpennen? Of kies je voor een achtergrond met lijntjes, zodat het makkelijker is om recht te schrijven? Bovendien zijn er ook nog enkele speciale mogelijkheden. Zo bestaan er notitieboekjes met een grote tekening, waarin er slecht een klein gedeelte wit is om op te kunnen schrijven. Deze laatste kunnen leuk zijn voor bijvoorbeeld een verjaardagsgeschenk, maar als relatiegeschenk is dit af te raden. Aan de ene kant is het lastig om ze effectief te gebruiken en aan de andere kant zijn zulke boekjes niet erg milieuvriendelijk. Je moet namelijk voor elk paar woordjes in nieuw blad nemen.

Een laatste maar toch ook belangrijke beslissing die je moet maken, is of de blaadjes moeten kunnen kleven. Op die manier kan je ze bijvoorbeeld makkelijk aan je bureau of computerscherm vastmaken. Weet wel dat de notitieboekjes met kleefstrip wat duurder zijn dan die zonder.

Waarom notitieboekjes populair zijn als geschenk

Dat notitieboekjes populair zijn als relatiegeschenk, dat weten we nu wel. De vraag is alleen waarom dat zo is. De eerste en belangrijkste reden is natuurlijk reclame en naamsbekendheid. Wanneer je een notitieboekje weggeeft dat de klant effectief kan gebruiken, dan zal die persoon jouw logo regelmatig terugzien. Op die manier kan die persoon ook sneller beslissen om weer goederen of diensten bij je af te nemen.

Daar blijft het trouwens niet bij. Het mooiste aan een notitieboekje, is dat er een honderdtal blaadjes op zitten. Hoe vaak heb jij in je leven al geen boodschap opgeschreven voor een vriend of een collega op het werk? Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarbij je een telefoonnummer naar een collega brengt. In dat geval neem je meestal een papiertje uit je notitieboek en breng je het naar die collega. Op dat moment, fungeert het notitieboekje zelfs als flyer. Aangezien er zoveel blaadjes op zitten, zijn er heel veel flyers die kunnen worden uitgedeeld.

Nog een belangrijke reden, is de prijs. Notitieboekjes vind je in alle prijsklassen, maar dus ook in de goedkoopste. Je hoeft er geen grote budgetten voor op tafel te leggen, want meestal kan je ze zelfs in beperkte oplage afnemen. Op die manier kan je ze aan veel mensen schenken. Je hoeft je niet te beperken tot je beste afnemers, maar je kunt ze ook aan kleinere klanten of zelfs aan leveranciers geven. 

Nog een extra voordeel, is dat notitieboekjes niet gedateerd raken. Je kunt ze geven op elke periode van het jaar, met kerst, in de zomer of zelfs op een doodnormale dag. Bovendien kan je ze nog jaren gebruiken, dus geen zorgen over de overschot.