Dankzij een heerlijk dekbed weer energiek na een goede nachtrust

Slaap is belangrijk om je lichaam te laten herstellen en nieuwe energie op te doen. Zorg daarom dat je, vooral tijdens perioden waarin je veel schrijft, voldoende en goede nachtrust krijgt. Een sereen, zacht interieur in je slaapkamer kan daar een grote, positieve bijdrage aan leveren. Hetzelfde geldt voor je dekbed; als dat van natuurvezels is gemaakt, comfortabel is en voldoende isoleert, slaap je veel lekkerder! Tijd om het dekbed dus eens in de schijnwerpers te zetten.


Een mooie slaapkamer met een fijn bed

Je slaapkamer is dé plek om tot rust te komen en bij te tanken. Vooral wanneer je bij moet komen van een periode met veel schrijven en hard werken, is het fijn om je hoofd weer leeg te maken en nieuwe energie op te doen. Kies daarom bij de inrichting van je huis voor Allnatura, voor een mooi, rustgevend interieur in je slaapkamer. Zo creëer je een ruimte waar je je fijn voelt en direct het gevoel hebt weer ‘adem te kunnen halen’. 

Een fijn bed met kwaliteitsbeddengoed geeft je het gevoel dat je echt kunt ontspannen. Je spieren, hele lichaam en je geest kunnen tot rust komen en herladen op een goed matras en onder een fijn dekbed. Natuurvezels en ecologisch verantwoorde artikelen zijn daarbij de beste keuze. Alles wat je daarvoor nodig hebt, met een bedrijf specialist in comfortabel, natuurlijk en gezond slapen. Het bedrijf heeft een breed assortiment ecologische matrassen, bedbodems en beddengoed zodat je het voor jou perfecte bed kunt samenstellen. 

Soorten dekbedden

Hoe kies ik een dekbed dat bij mij past en welke soorten dekbedden zijn er allemaal? Om antwoord te vinden op die vragen, kun je het beste eens op de website van Allnatura kijken. Het zijn dekbedden voor een goede nachtrust die worden gemaakt van gecontroleerde, natuurlijke, eerlijke materialen. Het assortiment loopt uiteen van luchtige zomerdekbedden tot heerlijke warme winterdekbedden en natuurlijk zijn er alle soorten en maten. 

Bij het maken van je keuze ga je uiteraard eerst af op de maat van het bed; dit kan uiteenlopen van een babybedje tot kingsize tweepersoonsbed. Daarna ga je kijken wat de andere eisen zijn: bijvoorbeeld of er sprake is van allergieën en of je het snel koud hebt of juist niet.

Natuurlijke materialen

Wanneer je kiest voor een ecologisch dekbed heb je voor de vulling de keuze uit veel verschillende natuurlijke materialen met steeds specifieke eigenschappen en voordelen. 
•    Biologisch katoen: ademend, koel, wasbaar op 60 °C en geschikt voor allergieën. 
•    Hennep is ecologisch zeer verantwoord, antistatisch en temperatuur regelend. 
•    Lyocell, of tencel is ook warmte regulerend en wasbaar en zelfs geschikt voor de droger. 
•    Dons is heerlijk zacht en zeer isolerend 
•    Zijde zorgt voor een luxe gevoel, is licht, zacht en zeer vriendelijk voor huid en haar. 
•    Kasjmier is (letterlijk) zijdezacht en vederlicht. 
•    Scheerwol is heerlijk tijdens een koude winter.
•    Kameelhaar is geschikt voor elk seizoen.

Verwen jezelf met het voor jouw perfecte dekbed, zodat je altijd lekker slaapt en nieuwe energie opdoet.