Workshop Creatief Schrijven in l'Huis Preau in de prachtige Morvan

Deze heerlijke schrijfvakantie is voor iedereen die van schrijven houdt! Maak je verhalen of blogs? Schrijf je fictie? Non-fictie? Je eigen levensverhaal of biografieën of (zakelijke) artikelen? Maar voel je dat je niet uit jezelf haalt wat je in je hebt? Je werk blijft te star of formeel. Je hoort een innerlijke stem die zegt dat het toch niet lukt. Liever zou je meer kleur en karakter in je verhaal brengen.

Deze schrijfweek helpt kennis en kunde te verbinden met talent en passie. En we laten die innerlijke criticus voor ons werken, in plaats van tegen ons. We gaan niet technisch werken aan grammatica of zinsbouw, we werken niet aan spirituele groei. Wel ga je met hulp van mijn schrijfopdrachten dieper in jezelf reiken, naar een inspiratieplek waar je nog niet eerder geweest bent. We werken aan het activeren van je rechterhersenhelft, en laten die samenwerken met de linker.

De eerste dag bekijken we de bouwstenen voor deze schrijfweek. Dat zijn oa de elementen die je al kent bij het maken van een lang verhaal of een roman: personage, perspectief, verhaallijnen, plot etc etc

Gedurende zes dagen werken we aan de hand van een uitgebreid spectrum van opdrachten. Sommige opdrachten zijn standaard, maar de meeste opdrachten heb ik zelf ontworpen en als in vele workshops verder gepolijst. Die opdrachten leveren altijd de meeste verbazing en inspiratie op.

En de locatie is hemels: Preau serveert geweldige vegetarische maaltijden waarvan veel uit de eigen mega grote moestuin die het levenswerk is van Wadse en Mathilde. De omgeving is alles wat je van de Franse Morvan mag verwachten: rollende berghellingen, bossen, gezellige dorpen en heerlijke natuur.

Soort activiteit

schrijfvakantie

Wie

Ik ben Marc Graetz. Al jaren geef ik workshops creatief schrijven, in kleine setting in Nederland, een dagdeel, een hele dag of weekend. En in de zomer kom ik naar Preau voor de diepere beleving, om jouw talent verder te ontvouwen.
Daarnaast spreek ik luisterboeken in en voer in in een aantal podcastreeksen interessante gesprekken over duurzaamheid, en praat met schrijvers over hun recente werk.

Wanneer

Van zaterdag 6 juli tot zaterdag 13 juli 2024

Hoeveel

€295 voor de workshop + verblijfskosten obv volpension