Schrijven op de Hei

Drie dagen naar buiten om te schrijven vanuit onze standplaats Akoesticum in Ede.

Elk dagdeel naar een andere locatie in het bos, op de heide of het stuifzand, in een erfgoedlocatie enzovoort. Picknickspullen mee en blocnote op schoot. Laat je inspireren door de locatie en het moment, en door verhalen en gedichten van schrijvers die je op die specifieke plek voorgingen.

Je gaat met een schrijfopdracht op pad. Ervaar wat schrijven op locatie meer te bieden heeft dan thuis achter de computer. Je merkt dat je meer zintuigen hebt dan twee dominante. Je ontdekt hoe je toeval kunt toelaten in je teksten. En je diept dingen op uit je geheugen, waarvan je niet meer wist dat je die had opgeslagen. Op een afgesproken tijd en plaats komen we weer bij elkaar om de eerste aanzetten te bespreken. Je maakt dus nieuw werk.

Soort activiteit

schrijfvakantie

Wie

Margriet van Bebber is eigenaar van Het Schrijfbedrijf, dichter en docent creatief schrijven. Ze werkt graag samen met beeldend kunstenaars en architecten. Je komt haar teksten tegen op verrassende plaatsen in de publieke ruimte, zoals in de koepel van een schoolgebouw, op palen in de branding, een bord in de polder, de tuin van een verpleeghuis en een tribune in een bibliotheekgebouw.
Met gedichten op twaalf bruggen en vier banken in de Harnaschpolder won ze de Le Comte Prijs 2018. Haar gedichten vind je verder in diverse bundels, tijdschriften [o.a. DICHTER. van Uitgeverij PLINT] en poëziekalenders.
In 2022 verscheen haar solobundel het blauwe uur in Poëziefonds OPEN van uitgeverij U2pi.

Haar hart ligt bij schrijven op locatie. In 2014 verbleef zij op uitnodiging een maand in een writer’s residence bij een UNESCO biosfeerreservaat in Finland. En in 2022 in een schrijfresidentie in Watou [Blg] met het collectief RandstadDichters.
Margriet geeft alle soorten schrijfcursussen, -workshops en -trainingen van creatief schrijven, proza en poëzie tot [auto]biografisch schrijven.

Ze heeft ruime ervaring met schrijven op locatie [schrijfwandelingen, -weekends en –weken] in binnen- en buitenland: o.a. Walcheren, Texel, Delft, Utrechtse Heuvelrug, Eemland, Spanje en Suriname.

Wanneer

Vrijdag 23 augustus t/m zondag 25 augustus 2024 (drie cursusdagen, twee overnachtingen).

Tijden programma 10:00 – 12.30 en 13.30 – 16.00 uur [tijden kunnen door weersomstandigheden e.d. wijzigen]. Einde programma zondag 16.00 uur.

Hoeveel

€392,56 excl. btw [€475 incl. btw]* voor driedaags verblijf op basis van gedeelde kamer (mits beschikbaar). De toeslag voor een eenpersoonskamer is €75.

De prijs is inclusief cursus, 2 overnachtingen, 2x ontbijt en lunch en 1x avondeten en onbeperkt koffie en thee. Exclusief overige maaltijden (1x lunch en 1x avondeten).