Boek Schrijven | Je Roman in de Steigers

Boek Schrijven | Je Roman in de Steigers

Woensdag 18, 25 sep, 2, 9, 16, 23 okt
Docent: Koen Caris
6 woensdagavonden, 19.30 - 21.30

Schrijf je al een tijdje aan iets wat groeit?
Worden je verhalen, hoofdstukken of puzzelstukken steeds langer, talrijker en ingenieuzer? Zet je roman in de steigers met docent Koen Caris. Hij is theater- en romanschrijver en won in 2022 de Hebban-debuutprijs met zijn roman 'Stenen Eten'.

Wat ga je doen?
Je gaat structureren. Want of je nu aan een lang verhaal, een familiegeschiedenis of aan een roman werkt, op den duur heb je structuur nodig. Vaak merk je dat al na een handvol hoofdstukken of scenes, of wanneer een twééde verhaallijn zich op gaat dringen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over je personages! Je hebt er twee, drie... dat is nog een beetje overzichtelijk, maar voor je het weet steken een vierde en een vijfde hun hoofd om de deur. En dan gaan ze nog groeien ook, die figuren die jij hebt geschapen!

Hoogste tijd voor orde in je verbeeldingschaos.
Je hebt focus nodig. Focus op je (plot)structuur, focus op logica in je verhaallijnen, focus op wie wat met wie heeft.

Gelukkig zijn er verschillende tools en technieken om een groter groeiend werk te ordenen en op te bouwen. Die zijn er nou juist om je creativiteit ruim baan te geven. Koen kent ze, en leert jou orde en structuur aan te brengen in jouw verhaal. Zodat je de potentie van al die prachtige personages en voortreffelijke verhaallijnen ten volste benut. Zodat je boek een Boek wordt.

> In Studio Eendracht, Eendrachtsstraat 145A (Witte de Withkwartier)
> € 250,- inclusief lesmateriaal en thee/koffie/koekies
> Minimaal 6 personen, maximaal 9

Soort activiteit

cursus

Wie

De Schrijfschool Rotterdam

Wanneer

Woensdagavond 18 september 2024

Hoeveel

€ 250,- inclusief lesmateriaal en thee/koffie/koekies