Afbeelding

Timemanagement, dé factor voor regelmatig bloggen

Beeld Shutterstock

Timemanagement, dé factor voor regelmatig bloggen

Oktober blogmaandBloggen is niet zo gemakkelijk als het lijkt. Timemanagement is the key! Volg de onderstaande tips op voor een betere planning.

Begin simpel en leuk

We hebben tegenwoordig weinig tijd en al helemaal als het om bloggen gaat. Het opzetten van een strakke planninglijst is daarom cruciaal. Verdeel je tijd zo slim mogelijk en bedenk hoe vaak je wilt bloggen. Als je reeds een aantal onderwerpen op papier hebt staan, dan kun je al een eind verder.

Heb je geen zin om informatie te zoeken? Overweeg dan om eerst beeld te zoeken of zelf foto’s te maken. Gaandeweg dit proces word je sneller enthousiast en krijg je meer inspiratie om daadwerkelijk aan het schrijven te gaan. Met andere woorden, begin eerst met de makkelijke en leuke taken.

Gebruik een timer

Jezelf opsluiten op je kamer als een kluizenaar en uren achtereen naar een leeg worddocument kijken werkt niet. Inspiratie moet je niet forceren, maar afleiding in de vorm van bijvoorbeeld sociale media helpt hier ook niet bij. Sluit facebook, twitter en zelfs je mailbox af voor één of anderhalf uur. Een timer werkt hierbij als een soort deadline. Als je tijd bijna om is, zul je zien dat je sneller gaat werken om dat stukje nog even af te maken.

Verdeel je schrijfwerk over meerdere dagen

Timemanagement, dé factor voor regelmatig bloggenHet werkt vaak stimulerend als je jouw werk over meerdere dagen verdeeld. Je blijft er veel scherper door en je hebt bovendien tijd voor revisie. Het hangt er uiteraard vanaf hoe lang je posts zijn. Als het om een stuk van 500 woorden gaat, dan is het verstandig om het schrijfwerk over twee dagen te verdelen.

Hergebruik je blogonderwerpen

Vaak zie je op internet dat een onderwerp gerecycled wordt. Dit is zeker een optie, maar schrijf dan wel vanuit een ander standpunt of een andere invalshoek. Je hebt in ieder geval alvast een onderwerp en dat bespaart je tijd.

Wissel af met lange en korte posts

Lezers hebben tegenwoordig net zo weinig tijd om te lezen als jij dat hebt om te schrijven. Korte posts zijn daarom vaak populairder bij een bloglezer dan lange. Daarom is het verstandig om tussen die paar lange posts een korte te plaatsen of vice versa. Plan vaste blogdagen voor de lange en kortere posts. Dit creëert continuïteit voor je lezers. Ze weten dan wat ze op die dag kunnen verwachten.

Door: Zara Mansourova

Dossier