De vijf beste websites voor schrijvers

(Na Schrijven Online natuurlijk)

Voor fervente schrijvers is de zoektocht naar inspiratie van groot belang. Om jou op weg te helpen, hebben wij de volgende inspirerende websites speciaal voor schrijvers op een rijtje gezet.

Creatief Schrijven

‘Ben jij een dichter, scenarioschrijver, essayist, fabelschrijver, verhalenverzinner, seriewoordenaar…die schrijven niet kan laten?’ Die vraag is het uitgangspunt van Creatief Schrijven vzw. Ze richt zich op schrijvers van alle disciplines en informeert over wat zich allemaal afspeelt in de wereld van het woord. De website geeft informatie over schrijfopleidingen –cursussen, en -wedstrijden en literaire evenementen.

Scrybes

Scrybes is een website die op interactieve wijze fervente schrijvers uitnodigt om samen leuke verhalen te schrijven. Elk verhaal wordt geschreven door verschillende schrijvers en start met een inleiding of een afbeelding. Uiteindelijk ontstaat er een vervolgverhaal.

Stor-i

Heb jij een persoonlijk verhaal of een belevenis die gedeeld moet worden en die vanuit jouw eigen perspectief verteld is en die je moet delen, dan is Stor-i de plek om dat te doen. Stor-i maakt gebruik van een zogenaamde tijdmap, die opgedeeld is in een tijdsdeel en een mapdeel. Op de map en in de tijdsbalk worden verhalen getoond die bij die tijd en plaats horen.

Paul Harland Prijs

Een website over alles wat met fantasy te maken heeft. De Paul Harland Prijs is de grootste schrijfwedstrijd op het gebied van fantastiek, science fiction en horror. Daarnaast is er op de website een rubriek over verschillende (sub)genres van fantasy die interessant zijn voor beginnende fantasyschrijvers en –liefhebbers.

Caro Clarke

Schrijfster en auteur Caro Clarke geeft op haar website zeer nuttige tips, advies en informatie over schrijven. Van begin tot eind legt zij uit hoe je het beste een verhaal kunt schrijven. De website is in het Engels, maar daardoor niet minder duidelijk!