Afbeelding

cadeautjes

George Dolgikh

10 keer cadeautips voor schrijvers

Met de feestdagen in zicht is het weer tijd om cadeautjes in te slaan. Heb jij schrijvers in je familie of vriendenkring zitten? Dan hebben wij een lijstje voor je boordevol met inspiratie. 

1. Een goede pen

Er zijn genoeg schrijvers die nog de ouderwetse pen gebruiken om hun ideeën of zelfs hele verhalen op te schrijven. Natuurlijk is dat extra fijn om te doen met een mooie, luxe pen. Bijvoorbeeld van het merk Parker, of als je heel luxe wil zijn Montblanc

2. Notitieboekjes

Afbeelding

stapel notitieboekjes

Aan notitieboekjes hebben schrijvers nooit genoeg. Kies er een uit van mooie kwaliteit of laat het persoonlijk bedrukken. 

3. Schrijfcursus

Vooral voor beginnende schrijvers zal een schrijfcursus welkom zijn. Er worden tientallen schrijfcursussen in Nederland aangeboden. Zo kan jij er een vinden die past bij de gelukkige die het cadeau ontvangt. Kijk bijvoorbeeld hier tussen de schrijfcursussen van Schrijven Online. 

4. Leerboeken over schrijven

Afbeelding

stapel leerboeken

Als schrijver ben je nooit uitgeleerd. Een schrijfboek cadeau krijgen is dus altijd leuk. En het hoeft niet duur te zijn. Neem bijvoorbeeld Stephen Kings Over Leven en Schrijven. Weet jij van je vriend of familielid dat hij graag autobiografisch schrijft? Of liever over romantiek? Zoek naar boeken die daarop zijn gericht. 

5. Laptopstandaard

Schrijver zijn is niet heel goed voor je houding. Je zit vele uren waarbij je neerkijkt op je laptop. Een laptopstandaard kan die houding iets verbeteren. Zo kijk je in ieder geval recht vooruit en zit je dus rechterop. Wat het nog beter maakt, is een los toetsenbord erbij. Dat typt net wat lekkerder. 

6. Comfortabel huispak

Het is natuurlijk fijn om tijdens die vele uren schrijven zo comfortabel mogelijk te zijn. Een spijkerbroek helpt daar niet echt bij. Een zacht en warm huispak daarentegen wel. Voor iedere schrijver een superleuk cadeau voorop die koude, regenachtige dagen.

7. Schrijversretraite

Afbeelding

Hutje op grasveld met mooie lucht

Boek voor je familielid of vriend een dagje of misschien wel weekendje in een hotel of huisje. Zo kan diegene zich afzonderen van de wereld en zich helemaal focussen op schrijven.

8. Schrijftools

Online staan heel wat handige tools om het schrijven makkelijker te maken. Die kosten alleen vaak geld. Geef je schrijver een abonnement cadeau. Bijvoorbeeld op het platform Scrivener, waar je heel makkelijk je manuscript in kan ordenen. Of schrijft diegene in het Engels? Denk dat aan Grammarly; een tool die spelling, grammatica en stijl voor je nakijkt.

9. Leerplatform

Platformen zoals Masterclass en Skillshare staan bomvol met video’s van bekende schrijvers die schrijflessen geven. Een abonnement hierop is een fantastisch en leerzaam cadeau voor zowel beginnende als doorgewinterde schrijvers.

Afbeelding

Covers

10. Een abonnement op Schrijven Magazine

Elke twee maanden valt het Schrijven Magazine op de mat. Het tijdschrift staat boordevol met schrijftips en -technieken, interviews, verhalen en lessen. Superleerzaam en leuk om te lezen en ook niet zo prijzig om te geven. Klik hier voor meer informatie.