Afbeelding
Burst via Pexels
Burst via Pexels
Ben je van plan je eigen website te beginnen met blogs of verhalen of ben je daar al een tijdje mee bezig en is het tijd om deze naar een hoger niveau te tillen? Dan zijn er een aantal dingen waar je je op kunt focussen. Met onderstaande tips maak jij je website toegankelijker en weet je beter waar je je op kunt focussen voor een sterke klantenbinding en hogere bezoekersaantallen.
Timmer je al een tijdje aan de weg met je website en ben je klaar voor een volgende stap? Dan is het een idee om een breder publiek te bereiken door naar het buitenland uit te breiden. Op die manier kun je in een klap veel meer mensen aanspreken. Bezoekers die de Nederlandse taal niet machtig zijn, hebben daardoor ook direct meer een binding met jouw website omdat je ze in hun moedertaal kunt aanspreken. Het is noodzakelijk dat je dit wel op de juiste manier aanpakt. Je kunt je website laten vertalen door een professioneel vertaalbureau dat gebruik maakt van native speaking vertalers.
Een eigen website met verhalen of blogs moet gevuld worden. Hiervoor moet je veel content aanleveren. De teksten op je website moeten uiteenlopend genoeg zijn zodat er altijd verschillende onderwerpen aan bod komen. Dit maakt het interessant en zorgt ervoor dat bezoekers een reden hebben om terug te keren. Toch is het ook belangrijk dat er een duidelijke lijn in je teksten zit. Het moet herkenbaar zijn en ook een duidelijke focus hebben. Wat is je core-business? Wat is de reden dat je ooit bent begonnen met het schrijven van teksten en welk verhaal wil je vertellen? Oftewel, jouw handtekening als schrijver moet erin te herkennen zijn.
Ben je tot nu toe vooral bezig geweest met het schrijven en weet je publiek nog niet wie jij bent? Tijd om daar verandering in te brengen. Door jezelf te laten zien maak je het contact met je bezoekers veel persoonlijker en dat zorgt voor een veel sterkere binding. Wanneer de lezer het gevoel heeft dat hij of zij je persoonlijk kent, zijn ze sneller geneigd terug te keren naar je website. Schrijf dus ook iets over je eigen leven, wie je bent en waarom je doet wat je doet.
Je herkent het vast wel dat wanneer je vroeger op school of tijdens je studie een presentatie moest geven, dat je veel vlotter kon vertellen over een onderwerp waarin je geïnteresseerd was of waar je iets mee had. En dat daarmee je publiek ook meer geboeid raakte door je verhaal. Hetzelfde geldt voor blogs die je schrijft voor je eigen website. Blijf daarin dicht bij jezelf en kies voor onderwerpen die je zelf aanspreken. Je merkt dan ook dat je veel makkelijk kunt schrijven en dat het veel meer vanzelf gaat. De lezers merken dit ook en zijn sneller geraakt en gaan mee in jouw emotie. Hierbij hoort vanzelfsprekend ook een eigen schrijfstijl. Probeer standaard woorden en zinnen te vermijden maar ontwikkel echt je eigen stijl, eentje die bij jou past en waar je eigenlijk geen moeite voor hoeft te doen.
Wanneer je nieuwe content op je website hebt geplaatst is het natuurlijk belangrijk dat zoveel mogelijk mensen hiervan op de hoogte zijn. Social media is hiervoor een mooi platform. Jouw website en dus jouw merk moet daarom ook zichtbaar zijn op social media zoals Instagram, Facebook of welk platform dan ook maar je voorkeur heeft. Maak kenbaar aan je volgers dat je een nieuwe blog hebt geplaatst en genereer hiermee veel unieke bezoekers. Via social media is het ook makkelijker om jezelf te laten zien, door middel van dagelijkse updates of foto’s. Hiermee zet je een nog sterker verhaal en merk neer dat goed aansluit bij jouw website.
Zorg ervoor dat je inzicht hebt in alles wat er rondom je website gebeurt. Door in te spelen op de behoeftes van je bezoekers creëer je een veel betere binding. Onderzoek dus welke teksten en blogs het meeste worden gelezen en waarom. De cijfers achter je website zijn dus minstens net zo belangrijk als wat je op je website plaatst. Het geeft je een inkijkje in waar je bezoekers naar op zoek zijn. Zorg ook dat je comments en reacties leest, hiermee krijg je directe feedback van je publiek en dat is heel waardevol. Schroom ook niet om zelf om feedback of ideeën te vragen.