Zo helpt een tekstschrijver je om succesvol te ondernemen

Om een succes te maken van je bedrijf, is het belangrijk dat je boodschap haarscherp overkomt bij je doelgroep. Dat potentiële klanten precies weten wat je biedt, welk probleem jouw product of dienst oplost en waarom ze eigenlijk niet zonder kunnen. Een goede tekstschrijver komt je in alle fasen van het ondernemen goed van pas. Van het bedenken van je bedrijfsnaam tot het opstellen van offertes.

Een goede tekstschrijver inschakelen voor je bedrijf kan je veel opleveren. Ook als je zelf prima kunt schrijven. Het is lastig om helder over je eigen bedrijf te schrijven, omdat je nu eenmaal geen afstand tot je eigen zaak hebt. Langdurig samenwerken met een vaste tekstschrijver levert je niet alleen goede teksten, maar ook veel tijd op. Deze persoon kent je bedrijf door en door en heeft aan een half woord genoeg als je hem of haar een opdracht geeft. De kans is groot dat er razendsnel een tekst op papier staat die precies aan je eisen voldoet.

In welke fase van het ondernemen zet je een tekstschrijver in?

Het ligt voor de hand om een tekstschrijver in te zetten bij het schrijven van teksten voor bijvoorbeeld je website. Maar een tekstschrijver is ook in andere fasen van het ondernemen heel waardevol.

Fase 1: het opstarten van je bedrijf

1. Het bedenken van een naam voor je bedrijf, merk of product

Als ondernemer wil je een sterk merk bouwen. Een merk dat zich onderscheidt van de concurrentie, dat herkenbaar is voor de doelgroep en dat duidelijke kernwaarden heeft. Het bouwen van dat sterke merk begint met het bedenken van een goede bedrijfsnaam of productnaam. 

Brainstormen met een creatieve tekstschrijver

Een goede naam bedenken klinkt misschien makkelijk, maar dat is het niet. Je naam moet namelijk opvallen, onderscheidend zijn, makkelijk te onthouden én toekomstbestendig zijn. Je eigen naam gebruiken is bijvoorbeeld niet handig, omdat je niet weet welke stappen je met je bedrijf wilt gaan zetten. Bij een groot bedrijf past geen naam die aan één persoon gekoppeld is. Kortom: een goede bedrijfsnaam bedenken is een uitdaging en het is aan te raden om hier met meerdere mensen over te brainstormen. Het inzetten van een creatieve tekstschrijver is hierbij een goede zet. Een goede tekstschrijver heeft het talent om met woorden te spelen, zonder de belangrijkste boodschap uit het oog te verliezen.

2. Tekstschrijver voor het opstellen van je corporate story

Een corporate story vertelt het verhaal van jouw bedrijf of merk. Wie ben je, waar sta je voor, wat zijn je kernwaarden? En waarom doet jouw bedrijf wat het doet? Die ‘why’ is essentieel, omdat die de identiteit van je bedrijf bepaalt. Je doelgroep besluit aan de hand van je ‘why’ of ze met jouw bedrijf of product in zee gaat. De corporate story heeft een verhalende vorm, omdat mooie verhalen nu eenmaal blijven hangen en voor verbinding zorgen. Het schrijven van een sterke corporate story is in prima handen bij een goede tekstschrijver, die je helpt om je ‘why’ op de meest aansprekende wijze te verwoorden.

3. Met schrijven van websiteteksten en andere communicatiemiddelen

Is de corporate story klaar, dat is dit een blauwdruk op basis waarvan je je communicatiemiddelen kunt vormgeven. De waarden en de ‘why’ uit je corporate story vormen je kernboodschap, die terug te vinden is al je uitingen. Een tekstschrijver kan die onderdelen verwerken in alle bedrijfsteksten: de teksten voor je website, een voice-over voor een animatie, beschrijvingen van producten en content voor social media-kanalen. Let op: het vertalen van je corporate story zit niet alleen in communicatiemiddelen. Je geeft je verhaal inhoud door de waarden door te voeren in de complete manier van werken binnen je bedrijf. Als je kernwaarde bijvoorbeeld ‘openheid’ is, dan moeten medewerkers zich ook open moeten opstellen naar klanten. Je verhaal moet intern én extern kloppen.

Fase 2: het opbouwen van een klantenbestand met hulp van een tekstschrijver

4. Whitepapers, e-books en andere gratis producten

Zeker als je bedrijf nog in de opstartfase zit, is het belangrijk om interesse bij potentiële klanten te wekken en een e-maillijst op te bouwen. Dat kun je doen door een gratis weggever te maken, die mensen via je website kunnen downloaden. Met deze weggever bewijs je dat je een autoriteit op jouw vakgebied bent. Ben je fotograaf, dan maak je bijvoorbeeld een e-book met je beste fotografietips. Ben je HR-adviseur, dan schrijf je een whitepaper over het binden van medewerkers aan je bedrijf. Het maakt niet uit welk onderwerp je kiest, als je doelgroep er maar in geïnteresseerd is en jij expert bent op dat gebied. Een tekstschrijver kan je helpen om een e-book of whitepaper te schrijven, zodat je professioneel en deskundig overkomt. En natuurlijk zit ook in deze middelen je corporate story verwerkt.

5. E-mailmarketing en digitale nieuwsbrieven met waarde

Om klanten aan je bedrijf te binden, is het een goed idee om een digitale nieuwsbrief te ontwikkelen. Hierin kun je natuurlijk je eigen nieuws delen, bijvoorbeeld over nieuwe producten of diensten. Maar een nieuwsbrief is ook bedoeld om klanten aan je bedrijf te verbinden. En dat betekent dat je e-mails aan klanten waardevol moeten zijn. De kans is groot dat een klant een nieuwsbrief opent, als hij of zij weet dat er goede tips, praktische adviezen of nuttige nieuwtjes in staan. Een goede tekstschrijver helpt je om de inhoud van je nieuwsbrief te bepalen en de teksten te schrijven. 

Fase 3: verkoop en continuïteit 

6. Tekstschrijver inzetten in onderneming: contentplanning maken

Een tekstschrijver kan ook een strakke contentplanning voor je maken, zodat je precies weet wanneer en met welke informatie je klanten gaat benaderen. Dat is belangrijk, want in de waan van de dag schuif je dit soort werkzaamheden sneller op de lange baan. Met een contentplanning zorg je dat op vaste momenten in beeld komt bij klanten, met actuele en waardevolle onderwerpen.

7. Tekstuele hulp bij het opstellen van offertes

Je marketing- en salesinspanningen hebben vruchten afgeworpen en je mag een offerte maken voor een mogelijke klant. Mooi! Een offerte maken is veel meer dan een prijsopgave doen. Ook hier komt je corporate story weer om de hoek kijken: waarom moet je potentiële klant juist met jou in zee gaan? Welk probleem los je op en hoe doe je dat? Wat doe jij anders dan je concurrenten? Een goede tekstschrijver kan je helpen om die boodschap helder op papier te zetten, zodat die in lijn is met wat je uit wilt stralen met je bedrijf. Zo wordt die potentiële klant hopelijk een trouwe opdrachtgever.