Wat voor soort banen zijn er zoal voor schrijvers?

Schrijven is een veelzijdige vaardigheid en schrijver zijn is een beroep met ontelbare opties van banen die je kunt doen. Om het nog beter te maken, zorgt het internet ervoor dat deze mogelijkheden steeds toegankelijker worden. 

Een freelanceschrijver werkt om geld te verdienen zonder noodzakelijkerwijs een contract te hebben met een bedrijf. Daarom produceert een groot deel van deze professionals teksten en inhoud voor klanten op verschillende gebieden, meestal vanuit het comfort van hun huis of reizend over de hele wereld. 
 
Marketing en verkoop, bijvoorbeeld, zijn de meest gevraagde gebieden wanneer het onderwerp het creëren van inhoud is. Bekijk dus hieronder de belangrijkste opties voor wie in de schrijf carrière begint!

1. Copywriter van inhoud en artikelen voor blogs 

In tijden van Content Marketing heeft een copywriter die gespecialiseerd is in het produceren van artikelen voor blogs goede kansen op werk.  
 
Maar veel meer dan schrijfvaardigheid moet een web copywriter ook uitgebreide kennis hebben van SEO (Search Engine Optimization). Hoewel de productie van content gericht is op het opbouwen van autoriteit, het genereren van waarde en het leveren van relevante informatie aan het publiek, is het essentieel om te weten hoe je bovenaan in Google kunt komen met de geschreven artikelen en een goede strategie om klanten te winnen. 

2. Ghostwriter 

Een ghostwriter is een schrijver die teksten voor klanten produceert en geen eer opstrijkt voor zijn werk. Als ghostwriter kun je werken voor bedrijfsblogs, de sociale media van merken of bekende personen verzorgen en zelfs boeken schrijven voor andere mensen. Het is een baan vol mogelijkheden. 

 3. E-book schrijver 

Heb je specifieke kennis die je met de wereld zou kunnen delen? Dan kun je een website maken en je talent omzetten in een e-book om online te verkopen. Hoewel het geen freelancebaan is, is dit ook een winstgevende manier om geld te verdienen met schrijven. 
 
Je hoeft echter niet te vertrouwen op het schrijven van e-books voor jezelf, maar je kunt ook schrijven voor andere mensen of bedrijven. Met andere woorden, dit alternatief voor freelance schrijven werkt als ghostwriting-achtige inhoud productie. Het is moeilijk de prijs van een e-book vast te stellen, omdat deze afhangt van de hoeveelheid woorden en de ervaring van de producent. 

4. Scenarioschrijver 

Het beroep van scenarioschrijver is een veel breder beroep geworden met meer mogelijkheden op de markt. YouTubers die hun kanalen willen uitbreiden, maken vaak hun eigen scripts (of betalen iemand om dat te doen), in plaats van te improviseren.
 
Het zijn niet alleen YouTubers die de diensten van een scriptschrijver nodig hebben. Bedrijven hebben ook scenarioschrijvers nodig voor hun audiovisuele producties. Vergeet niet dat spellen die verhalen bevatten ook scenarioschrijvers nodig hebben! 

5. Journalist 

De carrière van freelancejournalist is er niet gekomen met het internet. In het verleden was de journalist een professional die exclusieve verhalen zocht en onderzocht om aan de grote uitgevers aan te bieden. 
 
Vandaag de dag is het verhaal sterk veranderd en zoeken freelancejournalisten naar onderwerpen die aansluiten bij de belangstelling van het publiek, net als een goede contentproducent. Hoe dan ook, werken als freelance schrijver voor grote mediakanalen is ongetwijfeld een optie die een veelbelovende carrière kan opleveren.