Afbeelding

Een papier met grafieken

Lukas via Pexels

Contentmarketing is een term die je steeds vaker voorbij hoort komen. Het is een breed begrip: van teksten, afbeeldingen en video’s tot infographics, socialmediaberichten en podcasts. Er is veel vraag naar goede contentmarketeers, want die zijn schaars. Niet iedereen die leuk kan schrijven, kan daarmee ook goede content schrijven. Maar waarom is contentmarketing zo populair?

Contentmarketing is een bewezen strategie om je online vindbaarheid en zichtbaarheid te vergroten en het is één van de meest effectieve manieren om een band met je doelgroep op te bouwen. Dit doe je door content aan te bieden aan je doelgroep die speciaal op hen gericht is en daardoor als waardevol gezien wordt. Mensen willen het graag lezen omdat het ze aanspreekt. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de advertenties die al snel in de prullenbak belanden. Door waardevolle content aan te bieden, hoop je de lezer over te kunnen halen om tot een aankoop over te gaan. Wat kun je met contentmarketing bereiken?

Betrouwbaarheid en autoriteitspositie

Contentmarketeers proberen met goede content hun betrouwbaarheid te vergroten en een verzamelplek te worden voor de juiste informatie. Heeft een klant meer informatie nodig? Zoekt hij een oplossing voor een probleem? Jij biedt hem deze informatie, zonder er direct iets voor terug te willen. Dat vergroot je geloofwaardigheid en jouw adviezen zullen eerder ter harte worden genomen. Op deze manier kun je aan een band met je klanten bouwen en aan een sterke autoriteitspositie. Wanneer je een autoriteit wordt in jouw vakgebied, zullen klanten speciaal naar jouw website komen voor jouw kennis. 

Positief imago

Is je content naast nuttig ook nog eens leuk of humoristisch? Dan zal het positieve beeld van jouw bedrijf alleen maar versterkt worden. Zeker als de content een eerste kennismaking met jouw bedrijf is. Hoe beter de eerste indruk, hoe groter de kans dat de potentiële klant jouw bedrijf graag blijft volgen. Trek de aandacht van het juiste publiek met hoogwaardige content die zorgt voor een positief imago en een goede online reputatie.

Betere online vindbaarheid

Klanten die op een bepaalde zoekterm zoeken, willen relevante informatie vinden. Door dit aan te bieden, komt dat je SEO performance ten goede. Door de komst van zoekmachines, is het mogelijke bereik geëxplodeerd. SEO, search engine optimization, is een succesvolle techniek om jouw hoogwaardige content nog hoger te laten scoren. Een goede contentmarketeer vergeet dus ook zeker het SEO-stuk niet.

Leadgeneratie

Het liefst heb je die potentiele klanten op je website die ook daadwerkelijk in de toekomst iets bij je zouden willen kopen. Hoogwaardige content vergroot de kans hierop. Misschien heeft de klant op dit moment nog helemaal geen koopintentie, maar heeft hij wel al interesse in het onderwerp. Door steeds vaker leuke en relevante content te delen, wordt de interesse in jouw producten of diensten gewekt. Zorg daarom altijd voor call-to-actions in je tekst, dan kan de lezer snel meer informatie aanvragen als hij dat wil.

Is jouw interesse in contentmarketing gewekt en wil jij aan de slag met een contentmarketingplan? Lees dan zeker ook dit artikel over contentmarketing.