Afbeelding

Rolluik

Pixabay

Waar moet je op letten bij het kopen van een rolluik?

Rolluiken bieden een hoge mate van veiligheid aan elk gebouw waarin ze worden geïnstalleerd. Dit is de reden waarom ze vaak worden aangetroffen in zakelijke vestigingen. Wat de meeste mensen echter niet weten, is dat rolluiken een breed scala aan toepassingen hebben. De laatste tijd winnen rolluiken voor huizen over de hele wereld aan populariteit. Door huisluiken te kopen via inhuisplaza.nl en te installeren, kun je genieten van verschillende voordelen op het gebied van veiligheid en levensstijl. Wel moet je rekening houden met de onderstaande factoren bij een rolluik kopen.

Esthetiek

Afgezien van de verschillende voordelen die ze bieden, moet je ook rekening houden met het soort uitstraling dat de rolluiken die je op het oog hebt je faciliteit zullen bieden. Omdat ze bij je in- en uitgangen werken, zijn rolluiken vaak het eerste wat je gasten zien als ze naderen. Rolluiken zijn er in verschillende maten, kleuren en afwerkingen, dus het is absoluut noodzakelijk om er een te kiezen die past bij de gevel van je gebouw. Dit is het geval als je de luiken gaat gebruiken voor een zakelijke vestiging, maar ook zeker bij huizen moet het esthetiek van de rolluiken goed zijn.

Maat

De kosten voor het plaatsen van rolluiken zijn grotendeels afhankelijk van de grootte van de opening. Je kunt je installateur enkele ruwe metingen geven voor een eerste indicatie van de kosten. Als je ervoor kiest om verder te gaan, kan een locatieonderzoek nodig zijn. Rolluikbedrijven sturen een van hun ingenieurs of getrainde landmeters om de opening in kwestie nauwkeurig op te meten, het bevestigingsoppervlak te beoordelen en de dragende capaciteiten te evalueren. Je ontvangt een definitieve offerte zodra het onderzoek is voltooid. Pas op voor bedrijven die ter plaatse prijzen citeren zonder protocol of procedure te volgen, ze zijn vaak niet te vertrouwen.

Bediening

De meeste producenten bieden rolluiken die zowel handmatig als met een afstandsbediening te bedienen zijn. Handmatige bediening werkt het beste als je faciliteit niet over een geschikte stroomvoorziening beschikt, al is dit inmiddels natuurlijk zo goed als overal beschikbaar. De meeste van deze rolluiken worden geleverd met een veer- en sluitsysteem. Elektrische uitvoeringen van rolluiken kunnen worden bediend via een sleutelschakelaar, een loop-drukknop of een afstandsbediening. Over het algemeen kiezen de meeste klanten voor een elektrische rolluik aangezien dit eenvoudiger bediend kan worden. Natuurlijk hangt dit van je eigen voorkeur af, dus doe goed onderzoek naar de opties voordat je een keuze maakt.

Beveiliging

Rolluiken bieden een verschillende mate van beveiliging, van gemiddeld tot zeer hoog. Dit hangt ervan af of je een rolluik nodig hebt dat een kosteneffectief afschrikmiddel is tegen veiligheidsbedreigingen met een laag risico of een rolluik dat maximale veiligheid biedt. De bouw, hoogte en werking van je rolluik zijn onder andere afhankelijk van het soort bescherming dat je zoekt. Het is een goed idee om hier een expert naar te vragen. Zo’n specialist kan je goed helpen bij het bepalen van de beveiliging van je nieuwe rolluiken.