Waar moet je op letten bij het kopen van een bureau?

Als je een bureau koopt is het natuurlijk belangrijk dat het een fijn bureau is om aan te werken. Bureaus zijn er in alle soorten en maten. Welk bureau het beste voor jou is is deels afhankelijk van de ruimte die je hebt en hoe groot het bureau mag zijn. Ook de intensiteit van het gebruik telt mee, als je hele dagen aan je bureau gaat werken zijn in hoogte verstelbare bureau’s een goede investering. Ook sta bureau’s zijn erg interessant als je veel gebruik gaat maken van het bureau. Als je een bureau aanschaft waar je niet zo veel gebruik van gaat maken kun je uiteraard ook voor een goedkopere variant gaan.


Hoogte van het bureau instellen

Als je hebt gekozen voor een bureau waarvan de hoogte verstelbaar is moet je de hoogte van je bureau gaan instellen. Het is erg belangrijk dat je bureau op de juiste hoogte komt te staan. Voor je het werkblad in kan stellen is het belangrijk dat eerst je bureaustoel op de juiste hoogte staat. Het is hierbij belangrijk dat je benen in een hoek van 90 graden staan en dat er een beetje ruimte blijft tussen de knieholten. Zodra je bureaustoel op de juiste hoogte staat kun je beginnen met het afstellen van je bureau. 

De hoogte van je bureau moet even hoog, of iets hoger zijn dan de armsteunen van je bureaustoel. Je hebt de juiste werkhoogte bereikt wanneer je met afhangende schouders je ellebogen op het werkblad kunt laten rusten. Als je bureau te hoog is en niet verstelbaar kun je als oplossing je bureaustoel hoger zetten en gebruik maken van een verstelbare voetsteun onder je voeten. Zie hier meer informatie over zit-sta bureau's.

Het bureau inrichten

Om zijn te kunnen werken aan je nieuwe bureau is het belangrijk dat je het bureau op een goede en praktische manier inricht. Ook is de plaats waar je het bureau zet van belang. Zo is het verstandig om met je rug naar het raam toe te zitten om knijpen met je ogen te voorkomen. Voor de inrichting van je bureau is het verstandig om de spullen die je vaak nodig hebt binnen handbereik te zetten. Hiermee voorkom je dat je vaak op moet staan en dat er lastige bewegingen nodig zijn om iets te pakken. Als je met een beeldscherm werkt is het belangrijk dat deze op de juiste plek komt te staan. 

De beste afstand is op ongeveer een armlengte. Daarnaast moet je blik, als je recht vooruit kijkt iets onder de bovenkant van het scherm vallen. De meeste beeldschermen zijn makkelijk in hoogte verstelbaar. Als je beeldscherm niet verstelbaar is, maar toch te laag staat kun je ervoor kiezen om het scherm op een verhoging te plaatsen.

Ruimte voor kabels

Zeer waarschijnlijk zal je een computer op je bureau zetten, dit gaat natuurlijk gepaard met een hoop kabels. Sommige bureaus hebben een speciaal gat in het blad om de kabels doorheen te leiden. Op deze manier zijn ze mooi uit het zicht.