Stel je je eens voor dat je het perfecte boek rechtstreeks in je brievenbus bezorgt krijgt. Helemaal afgestemd op jouw individuele voorkeur en leessmaak. Klinkt haast te mooi om waar te zijn is het niet, en toch is het mogelijk! En wat voor een hulp is dit als je bijvoorbeeld je moeder, vriend of vriendin een mooi boek wilt geven voor haar verjaardag en wel een steuntje in de rug kan gebruiken bij je keuze.

Dat is namelijk precies wat je kunt verwachten op de nieuwe website dat gebruik maakt van de unieke algoritmen van Dewey. De wat? De laatste tijd staat AI, Artificial Intelligence volop in het nieuws en Dewey is ook zoiets. Het is een AI-boekenplatform dat zich onderscheidt door zijn unieke algoritmen, ontworpen om de gebruikers te helpen bij het vinden van de boeken die het beste bij hun interesses en voorkeuren passen en zo wellicht tot nieuwe ontdekkingen te komen. Het platform maakt gebruik van geavanceerde technieken om aanbevelingen te doen op basis van de inhoud van de boeken, de leesgeschiedenis van de gebruiker en andere relevante gegevens. 

De intelligente boeken therapeut voor jouw leesbehoeften

Het algoritme van Dewey is gebaseerd op een systeem dat normaliter gebruikt wordt voor de classificatie van bibliotheekmaterialen, maar kan nu dus ook worden gebruikt om geschikte boeken te vinden die echt bij een persoon passen. Dewey kan je aanbevelingen doen op basis van jouw leesgeschiedenis en voorkeuren, en kan je helpen bij het vinden van boeken die je misschien nog niet kende.

Zelf geen boekenlezer, maar toch iemand verrassen met een origineel boek?

Dat is natuurlijk leuk voor jezelf, maar helemaal als je iemand een origineel boek cadeau wilt geven. Als je op zoek bent naar een cadeau voor een boekenliefhebber, dan kan Dewey dus ook van onschatbare waarde zijn. Gebruikers worden geholpen bij het ontdekken van nieuwe boeken en het vinden van de boeken die het beste bij hun interesses en voorkeuren passen. Je kunt aangeven voor wie het cadeau is en wat de interesses en smaak van die persoon zijn. Dewey zal vervolgens een lijst van boeken suggereren die perfect zouden kunnen zijn als cadeau. Je kunt zelfs een persoonlijke boodschap toevoegen aan het cadeau, die samen met het boek naar de ontvanger wordt gestuurd.

Een origineel cadeau

Wil je dus bijvoorbeeld je vriendin of moeder verrassen met een geweldig boek? En je weet dat ze van fantasy boeken of juist romans houdt, dan krijg je voordat je het weet het best geschikte boek als voorstel. Door gebruik te maken van de unieke Dewey-classificaties kan het platform nauwkeurige en relevante aanbevelingen doen aan gebruikers. De algoritmen van Dewey zijn dus niet alleen uniek, maar ook zeer effectief in het personaliseren van de boekervaring voor elke gebruiker. Dewey is jouw hulp bij het vinden van zo’n mooi cadeau voor jezelf of voor anderen. Vind hier je verrassingsboek.

De persoonlijke boeken assistent voor de perfecte leeservaring

Of je nu op zoek bent naar de nieuwste bestseller of een obscure klassieker, Dewey kan je helpen bij het vinden van het perfecte boek. Probeer het eens uit en ontdek hoe deze AI-assistent jouw leeservaring kan verbeteren. Boeken hebben nu eenmaal de kracht om ons te verbinden met mensen van over de hele wereld. Of we nu een roman lezen die zich afspeelt in een andere tijd of cultuur, of een non-fictieboek over een onderwerp dat ons interesseert, we krijgen de kans om ons te verdiepen in de gedachten en ervaringen van anderen.

Dewey de bibliotheekkat

De naam Dewey ken je wellicht al onder andere van het bijzondere verhaal over kitten Dewey die in een terugkeer box voor boeken werd gevonden in een kleine bibliotheek in Iowa. Een bibliotheekmedewerker die hem vond adopteerde hem en Dewey groeide op in de bibliotheek en werd al snel een favoriet van de bibliotheek bezoekers. De kleine kat bracht zijn dagen door tussen de boeken en de mensen en werd uiteindelijk het symbool van hoop en troost voor de gemeenschap het dorpje. Na het overlijden van het diertje kreeg het zelfs een eigen graf. Het verhaal van Dewey laat zien hoe een huisdier een belangrijke rol kan spelen in ons leven en hoe boeken ons kunnen helpen om te ontsnappen aan de realiteit en ons met elkaar kan verbinden. En dat is natuurlijk heel toepasselijk gevonden.