Afbeelding

Stethoscoop ligt op een papier met gezondheidswaardes

Pixabay

Nu oktober is aangebroken kijken veel mensen naar hun zorgverzekering. Dit doen ze omdat ze meer uit hun zorgverzekering willen halen of juist omdat ze een goedkopere zorgverzekering willen. Hoe dan ook komt het erop neer dat je zorgverzekeringen vergelijken gaat als ook jij een goedkopere of meer uit je zorgverzekering wilt. We bespreken in dit artikel wat je nodig zou kunnen hebben van je zorgverzekering 2023. Lees daarom verder voor alle onderdelen van je zorgverzekering waarop jij moet letten bij het kiezen van een nieuwe.

Fysiotherapie behandelingen

Een van de meest belangrijke punten in een zorgverzekering is fysiotherapie. Fysiotherapie neem je als je moeite hebt met bewegen. Dit kan komen door een sportblessure of door moeilijke gewrichten. Fysiotherapie helpt bij het verkrijgen van mobiliteit. Als je dus veel sport kan het belangrijk zijn om genoeg fysiotherapie in je pakket te hebben. Als je wat ouder bent is het ook goed om genoeg fysiotherapie in je zorgverzekering te hebben, omdat je lichaam zwakker wordt. Je gewrichten bewegen moeizamer en je botten breken sneller. Hiervoor heb je fysiotherapie nodig om mobiliteit te behouden.

Brillenvergoeding

Ook voor je zicht is er een optie in je zorgverzekering. Dit is de brillenvergoeding. Hiermee kan je een bril aanschaffen zonder dat je ervoor hoeft te betalen of in sommige gevallen deels hoeft te betalen. Je zicht is een erg belangrijk onderdeel van je gezondheid, daarom is het goed om te overwegen of je een bril vergoeding nodig hebt. Vooral als je zicht al achteruit gaat en dit in de familie zit.

Gehoorapparaat Vergoeding

Een gehoorapparaat is niet voor iedereen nodig, maar wel als je al op leeftijd bent. Voor ouderen is de kans groot dat niet alleen het zicht achteruit gaat, maar ook het gehoor. Hiervoor is een gehoorapparaat uitgevonden. Een gehoorapparaat zit niet in elke zorgverzekering en hiervoor moet een aanvullende verzekering worden genomen. Dit is een goed idee als je dus al op leeftijd bent en je gehoor achteruit gaat.

Anticonceptie

Ten slotte anticonceptie. Anticonceptie zit in de meeste zorgverzekeringen inbegrepen. Wel is het een goed idee om te kijken wat voor anticonceptie er wordt vergoed. Er zijn verschillende soorten anticonceptie, zoals een spiraaltje, de pil en een staafje. Maar niet alles wordt door de zorgverzekering vergoed, hierdoor is het goed om jezelf in te lezen. Vooral als je een specifieke anticonceptie nodig hebt. Als je geen anticonceptie nodig hebt is het natuurlijk niet nodig om meer te weten over dit onderwerp, tenzij je je inleest voor je dochters!