Tips om een goede SEO tekstschrijver te worden

Ben je al even bezig als schrijver en wil je een stapje verder zetten? Misschien is werk als SEO tekstschrijver dan iets voor jou. Er is vandaag de dag door het stijgend aantal bedrijven in ons land namelijk veel vraag naar dergelijke schrijvers die bedrijven helpen om hoger in Google te komen.

Een SEO schrijver is namelijk inzetbaar wanneer ondernemingen Google Ads uitbesteden en een expert nodig hebben om hun online zichtbaarheid te verhogen. Nu is de vraag: hoe word je een goede SEO tekstschrijver? We zochten het voor je uit.

Wat is en doet een SEO schrijver precies?

Om een SEO schrijver te worden, moet je eerst weten wat zo'n schrijver precies is en doet. Een SEO tekstschrijver is iemand die precies weet wat er moet gebeuren met een tekst om die tekst hoog in de zoekmachine te laten komen. Zo iemand wordt ook wel een copywriter of content writer genoemd. SEO tekstschrijvers maken gebruik van zoekmachineoptimalisatie waarbij ze gebruik maken van zoekwoorden om de tekst en zo ook de website een hogere positie in Google te geven. Wil je aan de slag gaan als SEO schrijver dan moet je in eerste instantie al een schrijver zijn.

De teksten moeten namelijk lekker leesbaar blijven en niet alleen worden ingezet als middel om te scoren in de zoekmachine. Daarnaast helpt het zeker om op de hoogte te zijn van andere vormen van marketing en manieren voor zoekmachineoptimalisatie. Zo is het voor een SEO tekstschrijver bijvoorbeeld ook erg interessant om meer te weten over Google Ads en de voordelen daarvan. Wanneer je net dat beetje meer te bieden hebt, zal een bedrijf sneller voor jou kiezen dan voor de concurrent wanneer ze SEO en Ads uitbesteden.

Leer jezelf aan om verkopend te schrijven als SEO schrijver

Wat bijzonder is, is dat je als SEO tekstschrijver dus eigenlijk een soort online verkoper bent. Het doel van je teksten of blogs is immers om bezoekers van de website over te halen om een product of dienst af te nemen. Daarom is het belangrijk om jezelf aan te leren hoe je verkopend en overtuigend moet schrijven. Er zijn verschillende cursussen die je kunt volgen om SEO aan te leren. Verdiep je daarin zodat je uiteindelijk alle kennis en ervaring in huis hebt om tekstueel zelfs een hondendrol te verkopen als het zou moeten.

Vergaar kennis over zoekmachine optimalisatie

Daarnaast moet je natuurlijk de nodige kennis hebben over hoe zoekmachine optimalisatie überhaupt in elkaar zit; wil je ermee aan de slag kunnen. Verkopend en overtuigend kunnen schrijven is van groot belang, maar je moet ook daadwerkelijk snappen wat je doet en hoe dergelijke optimalisatie werkt. Je hoeft heus niet alles te weten, maar het is wel prettig als je de basis van contentmarketing onder de knie hebt. Ook hierin zijn allerlei (online) cursussen die je kunt volgen om kennis op te doen en/of bij te schaven. Maar: ook via Google kun je voldoende (gratis) informatie vinden om kennis te vergaren over SEO.

Zorg voor een eigen goed vindbare website in Google

Je kunt je aanbieden als SEO tekstschrijver, maar wat nou als je zelf niet eens beschikt over een goed vindbare website? De grootste reden waarom bedrijven je inhuren als SEO schrijver is omdat ze beter gevonden willen worden in Google. Dat kun je al goed laten zien door zelf een knaller van een website te hebben die een hoge positie in de zoekmachine heeft, wat tegelijkertijd een goede oefening voor je is. Maak een website over jezelf en over wat je doet en 'oefen' je SEO skills net zolang op dit platform totdat de website hoog in Google staat. Wat je ook kunt doen, is andere websites oprichten die goed vindbaar zijn. Daarmee kun je met behulp van affiliate marketing en linkbuilding ook nog eens een passief inkomen genereren.

Verdiep je in Google Ads als SEO schrijver

Om SEO écht goed te snappen, is het nodig om je in Google te verdiepen. Je moet bijvoorbeeld weten dat Google vandaag de dag ontzettend slim is. Artikelen zonder enige kwalitatieve inhoud scoren bijvoorbeeld niet meer in de zoekmachine. Je moet eerst zoekwoordenonderzoek doen om te kijken op welke zoekwoorden er wordt gezocht in Google. Dit kun je zelf doen of je kunt gebruik maken van een keyword tool. Wat extra interessant is, is om je hierbij te verdiepen in andere elementen van Google, bijvoorbeeld Google Ads. Daarin kun je je expertise als SEO schrijver namelijk ook gewoon inzetten om klanten te bereiken. De kans op een opdracht is ook nog eens groter wanneer een bedrijf kiest voor SEO en Google Ads uitbesteden omdat je het hele pakket aan kunt bieden.