Maak van jezelf als schrijver een brand met bedrukte pennen

Als tekst- of fictieschrijver doe je meer dan alleen maar schrijven. Ook al zou je soms alleen maar achter je laptop of je notitieboekje willen kruipen, iedere schrijver moet zich ook leren verkopen. Je verkoopt immers een product: een boek of een schrijfdienst. Niet iedereen is goed in zichzelf verkopen, maar als je jezelf als brand neer weet te zetten, zal dit je verdiensten zeker ten goede komen.

Denk hierbij aan je aanwezigheid op sociale media, de juiste toon aanslaan voor je doelgroep, maar ook promotieartikelen kunnen je helpen. Geef je een lezing over je boek in de bibliotheek of op een school? Geef dan bedrukte pennen mee met je logo of auteursnaam. De bezoekers zullen dan vaker terugdenken aan jouw interessante presentatie.

Match je pen met je onderwerp

Wil je pennen laten bedrukken? Dan kan je daar iets bijzonders van maken! Je kan zo’n bedrukte pen een groter onderdeel van je branding maken door het te matchen met de onderwerpen waar je over schrijft. Gaat je boek over het milieu of ben je daar als tekstschrijver in gespecialiseerd? Neem dan een eco-pen gemaakt van bamboe. Of zit je in de technologie? Dan is een styluspen bedrukken weer passender, zodat je lezers er gebruik van kunnen maken op hun tablet of telefoon.

Maak er een kunstwerk van

Tegenwoordig is het met nieuwe technieken makkelijker geworden om een pen op bijzondere manieren te bedrukken. Bijvoorbeeld met een rondzeefdruk die, zoals de naam al zegt, het mogelijk maakt helemaal rondom te drukken. Doordat je de hele pen kan gebruiken voor je opdruk, kan je er een heel kunstwerk van maken om zo de aandacht te trekken.

Geef een pen als cadeau bij je boek

Lezers zijn gek op bijzonderheden; limited editions van boeken met gekleurde zijkanten, een boek met een bijpassende boekenlegger of een boekenbox met leuke goodies. Of een boek met een bijpassende pen om notities over het boek te maken! Bedruk je cover eens op een pen en maak er een mooie actie van. Een handige marketingtool voor jou als selfpublisher.

Denk dus goed na over hoe je je promotiemateriaal slim inzet zodat het past bij jou als (tekst)schrijver!