Afbeelding

Gloeilamp

Pixabay

Hoe voorkom je een writersblock

Wanneer je veel blogt, dan kan het natuurlijk altijd wel eens voorkomen dat je het allemaal even niet meer weet. Waar je normaalgesproken vol met inspiratie zit, is dit nu even niet het geval. Je geest laat je even volledig in de steek. Ontzettend vervelend, vooral wanneer je te maken hebt met een deadline die je moet halen. Dit gaat natuurlijk niet alleen over het schrijven van een blog of ander artikel, maar ook bij het schrijven van een goed of songtekst kun je tegen het probleem aanlopen dat het allemaal even niet meer lukt. Om je een idee te geven hoe je dit kunt voorkomen, hebben we een aantal tips voor je!

Doe een stapje terug

Weet je het allemaal even niet meer en loop je volledig vast? Neem dan even afstand van waar je mee bezig bent. Ga een eindje wandelen of zoek even afleiding op je fitnessapparaat in huis. Op deze manier kun jij je geest even de vrije loop laten en hoef je even niet na te denken over wat je allemaal nog moet doen. Zorg er wel voor, dat wanneer je stop, je ook vast voor jezelf bepaald wat je na je wandeling of workout zou willen doen. Je hersenen werken dan namelijk op de achtergrond, ook wel het onderbewustzijn genoemd vast voor je verder aan het eventueel uit te werken onderwerp. De kans dat je dan weer vol goede ideeën zit is enorm groot. Zorg er dus voor, dat je op z’n minst ieder uur dat je hebt geschreven even een minuut of 5 afstand neemt. Zo voorkom je namelijk dat je uiteindelijk vastloopt.

Zet een timer voor jezelf

Veel mensen hebben een extra trigger nodig wanneer ze aan het schrijven zijn. door bijvoorbeeld het zetten van een timer, verplicht jij jezelf en dus ook je brein om iets uit de pen te krijgen alvorens de tijd is verstreken. Zorg er dus voor, dat je een timer zet op bijvoorbeeld een minuut of 10. Na deze 10 minuten kijk je wat je allemaal hebt opgeschreven en past het waar nodig aan. Op deze manier zorg je ervoor dat je het uiterste van je brein vraagt, waardoor er ontzettend veel informatie op papier komt waar je vervolgens mee aan de slag kunt.

Ga op zoek naar inspiratie

Wanneer je al tijden over een bepaald onderwerp schrijft, dan is het natuurlijk niet gek dat je inspiratie gaandeweg een stukje minder wordt. Je doet er dus goed aan om ervoor te zorgen dat jij jezelf weer laat inspireren. Stel je schrijft veel over sport, dan kun je bijvoorbeeld schrijven over alles wat je kunt doen met een crosstrainer. Logischerwijs zal je uiteindelijk een keer zijn uitgeschreven, althans, dat denken we vaak. Je doet er dan goed aan om eens je stoute schoenen aan te trekken en naar een sportzaak te gaan en eens te vragen naar alle mogelijkheden die er met een crosstrainer zijn. Je zult namelijk zien, dat er zoveel meer over te schrijven is, dan je aanvankelijk zelf had gedacht.