Adverteren via Google biedt veel mogelijkheden. Je bent direct zichtbaar in de zoekresultaten en je hebt volledige controle over hoeveel geld je per dag uitgeeft. Maar wat kun je precies verwachten als je besluit om de Google advertenties niet zelf te gaan managen, maar het werk uit te besteden? Dit blog vertellen we je hier alles over.

Google Ads campagnestructuur

Google Ads campagne bestaan vaak uit tekstadvertenties en soms banners die via het display netwerk worden getoond.

Voor wat betreft de structuur is het met name van belang dat bij de tekstadvertenties de juiste campagnestructuur wordt aangehouden. Een voorbeeld van een goede structuur is:

  • Een campagne m.b.t. tot een specifiek onderwerp: bijvoorbeeld ‘kasten’.
  • Binnen de campagne zijn er advertentiegroepen voor de verschillende soorten kasten: bijvoorbeeld ‘kledingkasten’, ‘schoenenkasten’, ‘opbergkasten’ enzovoorts.
  • Iedere advertentiegroep bevat minstens twee advertenties die tegen elkaar worden getest.

Iedere advertentiegroep heeft unieke zoekwoorden, zodat overlap tussen de advertentiegroepen wordt voorkomen. Daarnaast is het van belang dat de diverse ‘extensies’ (tegenwoordig vallen extensies onder ‘advertentiecomponenten’) aan de advertenties worden gekoppeld. 

Voorbeelden van extensies zijn sitelinks, highlight extensies en afbeeldingextensies. Extensies zorgen ervoor dat je advertenties meer ruimte innemen in de zoekresultaten, waardoor de kans op kliks groter wordt.

Klikkosten en onderhoudskosten

Als je Google Ads gaat uitbesteden krijg je naast klikkosten te maken met onderhoudskosten. De onderhoudskosten zijn in feite het arbeidsloon voor het online marketingbureau dat je inhuurt en die de Google Ads voor je opzet en beheert.

Bij het uitbesteden van Google Ads Het is gebruikelijk om iedere maand een aantal uren af te spreken om de advertenties te optimaliseren en te onderhouden. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat je nieuwe producten of diensten onder de aandacht wil brengen of dat bepaalde advertenties niet goed presteren en herschreven moeten worden. Concreet vallen de volgende werkzaamheden onder onderhoud en optimalisatie:

  • Het a/b-testen van advertenties
  • Het uitsluiten en toevoegen van zoekwoorden
  • Het optimaliseren van biedingen, bijvoorbeeld voor apparaten (mobiel, tablet en desktop) of voor bepaalde delen van de dag

Targeting

Een belangrijk onderdeel van Google Ads vormt de targeting. Dit wordt extra belangrijk als je een lokale onderneming hebt. Als je bijvoorbeeld een schoonheidssalon hebt wil je geen klikkosten maken voor kliks afkomstig van mensen buiten jouw werkgebied. Kortom, vraag altijd naar de targeting als je Google Ads uitbesteed en geef aan wat je wensen zijn.

Welk budget heb je nodig voor Google Ads?

In principe is het minimale klikbudget voor Google Ads zo’n € 500,- per maand, oftewel € 10,- per dag. Daarnaast moet je rekening houden met minimale onderhoudskosten van € 270,- per maand. 

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de klikkosten en onderhoudskosten niet te dicht bij elkaar liggen. Anders ben je met name kosten aan het maken voor de online marketeer en niet zozeer het bereiken van je doelgroep.

Meer weten over Google Ads uitbesteden?

Vraag dan een online marketing bureau om advies. De meeste bureaus bieden de mogelijkheid aan om vrijblijvend te sparren over de invulling van Google Ads. Maak daar dus gebruik van om je te oriënteren op een online marketing bureau die de Google Ads voor je kan verzorgen.