De invloed van adverteren op de juiste zoekwoorden

Jij adverteert al een tijd lang binnen Google, maar de echte goede resultaten moeten helaas nog uitblijven. Er zijn veel factoren die hier invloed op kunnen hebben, waarvan het juiste gebruik van zoekwoorden één van de belangrijkste is. We leggen je in deze blog hier meer over uit, dus lees snel verder!

Hoe gebruik je zoekwoorden?

Om je uit te leggen hoe zoekwoorden gebruikt worden, is het belangrijk dat je eerst weet wat zoekwoorden precies zijn. Zoekwoorden zijn de zoekopdrachten die gebruikt worden door klanten om een bepaald resultaat te vinden. Dit kan van alles zijn, wat belangrijk is om te realiseren aangezien veel mensen denken dat een zoekwoord altijd slechts één woord is. Dit is dus niet het geval: “schoen” kan net zo goed een zoekwoord zijn als “rode schoen”, “schoen uitverkoop” of “wat zijn de leukste schoenen in 2023”.

Zoekwoorden zijn voor je advertenties erg belangrijk, omdat dit in feite is waar je op adverteert. Je kunt niet zo maar een advertentie online gooien, wil jij succesvol zijn, dan is het belangrijk dat je je richt op een zoekwoord waar zoekvolume op zit en die past bij jouw website. Deze gegevens zijn op verschillende manieren te bepalen: je kunt kijken naar welke zoekwoorden veel verkeer naar jouw website trekken, maar je kunt ook kijken naar welke zoekwoorden veel zoekvolume hebben in het algemeen.

Strategiebepaling

Nu gaan we ons focussen op de term “de juiste zoekwoorden”, want wat houdt dit in? Het antwoord is lastig te geven, omdat we merken dat iedereen hier anders over denkt. Dit heeft alles te maken met de focus van je strategie: wil jij je richten op het hoogst haalbare verkeer, of wil je slim inspelen op de zoekwoorden waar een lager volume op ligt, maar waar ook minder concurrentie is? Er is hierin geen goed of fout, aangezien een strategie op verschillende manieren ingevuld kan worden. Waar kies jij voor?

Hulp ontvangen?

Wil jij bovenaan in de zoekresultaten van Google verschijnen, maar weet je niet op welke zoekwoorden je dan moet focussen? Je Google Ads uitbesteden is in dit geval, vooral als je dit doet bij het online marketing bureau Traffic Today! Zij weten als geen ander hoe ze een succesvolle strategie vormen rondom jouw zoekwoorden, waardoor jij binnen no-time bovenaan deze resultaten staat. Neem een kijkje op hun website en begin direct!