Start » Nieuws » Zwolle krijgt weer een schrijversschool

Zwolle krijgt weer een schrijversschool

17 November 2008

Professioneel (tekst-)schrijver Kitty Peetoom van de Verhalenboot in Zwolle start met ingang van 1 januari Schrijversschool De Clou te Zwolle. Dit is een schrijfopleiding voor iedereen die een begin wil maken met verhalen schrijven. Het tienjarig bestaan van Peetoom Tekstproducties, deze maand, luidt het feestelijke begin van Schrijversschool De Clou in. 
Al ruim achttien jaar houdt Kitty Peetoom zich bezig met het schrijven van verhalen, waarvan de laatste tien jaar als zelfstandig (tekst-)schrijver. Met Schrijversschool De Clou wil zij een leemte vullen in het culturele aanbod in de stad. “Zelf een verhaal maken, betekent gebruik maken van je eigen verbeeldingskracht. Dat is een groot plezier en een geweldige tijdsbesteding, of je het nu op professionele basis doet of in je vrije tijd.”
Schrijversschool De Clou biedt in eerste instantie twee cursussen aan: ‘Het Schrijfgereedschap’ en ‘Het Schrijfgebouw’. De eerste is een beginnerscursus waarin de cursisten twaalf weken lang (les om de week) kennismaken en oefenen met de verschillende gereedschappen van de schrijver. Denk hierbij aan personages uitdiepen, dialoog, spanningsboog, conflict, ruimte. De tweede cursus borduurt voort op het geleerde in de eerste schrijfsessie en gaat over het schrijven van een afgerond verhaal.

Bron: www.kittypeetoom.nl

« terug naar het nieuwsoverzichtTags:
  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Hoe beschrijf je emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer verschijnt omstreeks 6 december oktober. Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 uur, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductiekorting!
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!