Afbeelding

Wat ertoe doet

Foto: International Literary Festival Utrecht

Win €5.000 met de verhalenwedstrijd van Literair festival ILFU

ILFU (International Literary Festival Utrecht) schrijft voor de tweede keer een landelijke verhalenwedstrijd uit – waarin verhalen in alle mogelijke vormen welkom zijn. Het thema van de wedstrijd van dit jaar is Wat ertoe doet. Inzenden kan t/m 5 september en de hoofdprijs bedraagt €5.000.


Alle vertelvormen en -soorten

Een goed verhaal komt in vele soorten en maten. Proza, film, poëzie, fotografie, non-fictie, columns, strips, spoken word, muziek, performance, hoorspelen, theater, dans, vlogs, Instastories of TikTok-filmpjes… In deze verhalenwedstrijd kunnen verhalenvertellers kunnen in alle mogelijke vertelvormen deelnemen. Michaël Stoker, directeur van ILFU, licht toe waarom voor deze brede opzet is gekozen: “Een goed verhaal kun je evengoed aantreffen in een boek, als in een filmpje, een popsong, een gedicht of een dialoog. Vorig jaar kwamen er ontzettend veel inzendingen binnen, van makers uit allerlei disciplines. De fantastische korte spoken word-film van Lemuël de Graav werd uiteindelijk de winnaar. Dit jaar gaan we weer in allerlei kunstvormen op zoek naar de verhalenvertellers van de toekomst.” De verhalen worden in vijf categorieën beoordeeld en bekroond: Tekst, Audio/Muziek, Beeld, Drama en Spoken Word.

Prijsuitreiking tijdens ILFU 

Inzenden kan tot en met 5 september 2021 via deze link. De verhalen die deze wedstrijd winnen, worden door ILFU op een groot podium gezet. Tijdens het festival (23 september t/m 2 oktober) worden de genomineerden en winnaars bekendgemaakt. Behalve op een geldprijs van €5.000 (en categorieprijzen van €1.000) maken inzenders dus kans op een groot publiek voor hun verhaal. ILFU wil graag dat zoveel mogelijk mensen de winnende verhalen lezen, zien of horen.