Afbeelding

Koffie en lezen

Nienke en Loes Vos - Hannah Hansen fotografie

Wil jij eigen een eigen boek uitbrengen? Dan is dit platform een perfect hulpmiddel

Droom je er al lang van om zelf een boek uit te geven, maar maak je je zorgen of het genoeg lezers zal bereiken? Misschien heb je al een eigen boek gepubliceerd en wil je meer lezers aantrekken. Veel zelfuitgevende auteurs ervaren hetzelfde probleem: ze hebben moeite om hun boeken onder de aandacht te brengen. En lezers klagen dat ze dezelfde boeken zien in boekhandels en winkels. Moederdochter-duo Loes en Nienke Vork zijn een platform begonnen, genaamd Bestel bij de auteur, om hier een oplossing voor te bieden.

Veel schrijvers krijgen niet de erkenning die ze verdienen. Of het nu gaat om het nastreven van creatieve vrijheid, het besparen van tijd en geld, veel auteurs kiezen ervoor om hun boeken in eigen beheer uit te geven. Maar het grootste struikelblok waar zij tegenaan lopen is dat de boeken niet genoeg verkopen, omdat de lezers het simpelweg niet kennen.

Hoe Bestel bij de auteur is ontstaan

Vanuit haar studie zette Nienke een bedrijfsplan op, waar ze later een scriptie over schreef. Samen met haar moeder realiseerde ze het plan om een platform te beginnen waar zelfverkopende auteurs hun werk kunnen presenteren en waar lezers nieuwe boeken kunnen ontdekken. “Ik had de middelen vanuit mijn studie om alles uit te zoeken, marktonderzoek te doen en een bedrijfsplan op te zetten. En Loes had de ideeën en kennis die nodig zijn over de markt,” vertelt Nienke. “In 2019 heb ik een boek in eigen beheer uitgebracht en in 2022 via een uitgever," vult Loes aan. ‘’Dat gaf me een dieper inzicht in hoe de wereld van uitgeven werkt en hoe je een boek verkoopt.’’

Hoe werkt hun platform? Een abonnement is niet vereist, en er zal geen commissie worden gevraagd per verkocht boek. Auteurs betalen slechts een eenmalige bijdrage van €32,67 om op de website te worden gepresenteerd.

De lancering

Bijna een jaar geleden zijn Loes en Nienke in stilte live gegaan. De officiële lancering staat gepland op 19 april. Nienke hoopt dat mensen bij het zoeken naar nieuwe boeken aan Bestelbijdeauteur.nl zullen denken. Ze zullen regelmatig evenementen plannen waar auteurs en lezers elkaar kunnen ontmoeten. De eerste mijlpaal van 100 boeken is al in zicht. Hun volgende doel is 250 boeken te bereiken.

‘’Ieder boek is een goed boek in de handen van de juiste lezer,’’ zegt Nienke met een stralende glimlach. ‘’Dat is onze motto.’’ Of het nu gaat om een bestseller, klassieker of een verborgen juweeltje, de waarde van een boek wordt niet alleen bepaald door de inhoud, maar ook door haar lezers.

Als je als onafhankelijk auteur je boek onder de aandacht wil brengen, stuur dan een e-mail naar
info@bestelbijdeauteur.nl. Als je graag boeken van minder bekende auteurs wil lezen, kijk dan op de website bestelbijdeauteur.nl.