Afbeelding

Wil je duurzaam aantekeningen maken?

Foto: Pexels

Wil je duurzaam aantekeningen maken?

Sommige schrijvers maken al hun aantekeningen op hun telefoon, maar waarschijnlijk gebruikt de meerderheid ‘old school’ pen en papier. Mooie notitieboekjes als Moleskin waren er al, maar nu is er een duurzaam alternatief: Moyu, tot 500 keer herbruikbaar en gemaakt van steenpapier. We waren wat sceptisch, maar we zijn om.


Steenpapier

Elk jaar gaan er bij onze redacteuren tientallen aantekenschriften en notitieboekjes doorheen. En is waarschijnlijk een redelijk gemiddelde voor veel andere professionals. Dat kan anders, dachten ze bij Moyu en ze maakten stijlvolle herbruikbare notitieboekjes van steenpapier. Steenpapier is niet gemaakt van hout, maar van gemalen steen. Raadselachtig maar waar. Kijk op hun site voor de details. Voor de productie van steenpapier wordt geen boom gekapt en worden geen water en bleekmiddelen gebruikt, wat zorgt voor een 67% lagere CO2 uitstoot.

Hoe schrijft het?

Steenpapier voelt iets dikker aan. Maar verder is het normaal papier. Als je het beschrijft met een geschikte stift, is het met een vochtige doek eenvoudig te wissen. Een beetje als een whiteboard, maar dan zonder vlekken, strepen en geknoei.
We kregen een exemplaar op de redactie en we zijn overtuigd. Een handig, duurzaam alternatief voor de eindeloze stroom aantekenschriften en notitieboekjes die er doorheen gingen.

Op hun site vind je bundels met schrift, pen, wisdoekje etc. Je moet er even voor hoofdrekenen maar dan kom je erachter dat die voordeliger zijn dan al die losse schriften en pennen.

https://www.moyu-notebooks.com/