Afbeelding

Vinkje

Tara Winstead via Pexels

Wekelijkse schrijfopdracht: Verkiezingen

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Frank Noë, Lizette van Geene, Johanna Müller, Nadine van de Sande, Odile Schmidt, Marc Kerkhofs en Mili van Veegh, Anna Strijbos en Martijn Breeman. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 509e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Schrijfopdracht #509 - Verkiezingen

Door Johanna Müller

De nationale verkiezingen in Nederland liggen al even achter ons, maar in België zal er op 9 juni gestemd worden voor een nieuw federaal, Vlaams, Brussels en Waals parlement.

Op het einde van interviews vraagt zowat elke journalist aan de geïnterviewde kandidaat: ‘hoe zal je de dag doorbrengen nadat je je stem uitbracht?’ De antwoorden liggen allemaal in dezelfde lijn: vroeg opstaan, stem uitbrengen, dan op bezoek naar de ouders of de moemoe…. Misschien liegen de politici wel over hun dagindeling tijdens verkiezingsdag….

Het is nu aan jou om de waarheid aan het licht te brengen. Beschrijf wat één van de kandidaten nu echt doet op verkiezingsdag.

Je mag maximum 500 woorden gebruiken.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel + de titel van jouw verhaal). Klik vervolgens op 'Bewaren'. Jouw verhaal is nu hier te vinden. 
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook! Andere verhalen zijn hier te vinden. 

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Johanna Müller (1963) woont en werkt in Vlaanderen en schrijft meestal onder dit pseudoniem. Ze schreef al veel boeken over vrijwilligerswerk, vanuit haar professionele activiteit. Johanna houdt van literatuur en creatief schrijven. Er zit een manuscript in de pijplijn, dat er hopelijk dit jaar uit komt…
Mijn korte verhalen vind je op www.johannamuller.be