Wekelijkse schrijfopdracht: Sleur

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Frank Noë, Lizette van Geene, Johanna Müller, Nadine van de Sande, Odile Schmidt, Marc Kerkhofs en Mili van Veegh, Anna Strijbos en Martijn Breeman. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 498e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Schrijfopdracht #498 - Sleur

Door Nadine van de Sande

Een sleur: er is eigenlijk maar weinig aan. Er gebeurt niets spannends en alles sleept maar voort. En toch is een sleur soms aanleiding voor een narratief conflict. Denk aan een echtpaar dat elkaar verwijt een slechte partner te zijn, omdat het huwelijk zo ‘saai’ is geworden. Je moet dus wel degelijk over sleur kunnen schrijven, ook al is de neiging misschien groot om die over te slaan. 

Deze week schrijf je over een sleur. In een huwelijk, van het leven, van het studeren… Om het even wat. Uit je tekst moet blijken dat je over een sleur schrijft. Maar pas op: de tekst zelf moet nog wel prettig leesbaar zijn. Maak die dus niet zo saai als de sleur zelf. 

Het maximale woordenaantal is 400. 

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'. Jouw verhaal is nu hier te vinden. 
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook! Andere verhalen zijn hier te vinden. 

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Nadine van de Sande is freelance copywriter en schrijfster. Op verhaalentaal.blog post ze wekelijks een uitgebreide tip voor creatief schrijven. Daarnaast doceert ze een cursus autobiografisch schrijven bij de Ondernemersschool. Als manuscriptredactrice en schrijfcoach helpt ze schrijvers het beste uit hun werk te halen.

Banner Schrijven Magazine