Wekelijkse schrijfopdracht: 2023

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Frank Noë, Yvette Hazebroek, Lizette van Geene, Johanna Müller, Nadine van de Sande, Rachel Kabelaar, Odile Schmidt, Marc Kerkhofs en Mili van Veegh, Anna Strijbos en Martijn Breeman. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 435e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #435 - 2023

Allereerst alle beste wensen voor het nieuwe jaar. Dat het een goed schrijfjaar mag zijn vol creativiteit, lees- en schrijfplezier!

Het jaar 2022 is net buiten gewerkt en daar staat 2023 te blinken. Er zijn mensen die goede voornemens maken, blij zijn dat het jaar 2022 achter de rug is en een nieuw jaar aan vat, anderen vonden het een superjaar. Maar wat denkt 2022 daar nu allemaal zelf van? De schrijfopdracht is dat je van het jaar 2022 een persona maakt die goede raad geeft aan 2023. Wat moet 2023 beter doen dan 2022?

Beeld je in dat 2022 een nukkige tante, een bange man, een zeurpiet, een vrolijk aagje is. Je kiest zelf de toon, maar het resultaat moet wel zijn dat 2023 er met volle moed en sterkte aan kan beginnen.

Doe dat in max. 500 woorden.
 

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'. Jouw verhaal is nu hier te vinden. 
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook! Andere verhalen zijn hier te vinden. 

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Johanna Müller (1963) woont en werkt in Vlaanderen en schrijft meestal onder dit pseudoniem. Ze schreef al veel boeken over vrijwilligerswerk, vanuit haar professionele activiteit. Johanna houdt van literatuur en creatief schrijven. Er zit een manuscript in de pijplijn, dat er hopelijk dit jaar uit komt…
Mijn korte verhalen vind je op www.johannamuller.be

Service