Website De Papieren Man krijgt nieuw jasje

Het zeer populaire weblog De Papieren Man van Dirk Leyman - tevens hofleverancier van NRC's boekenpagina's - heeft een nieuw jasje gekregen. Het oude 'blog'-uiterlijk heeft plaatsgemaakt voor een overzichtelijke website, met links naar ouder nieuws, rubrieken en tal van andere ingangen naar het rijke materiaal van de site. Vekemans: 'Na precies 3.699 berichten sinds september 2006 was de eerder aangekondigde overstap naar een grondig vernieuwde website noodzakelijk.' De Papieren Man was Winnaar van de Dutch Bloggie 2009 in de categorie 'beste literatuurweblog'. Nieuwe rubrieken De nieuwe rubrieken zijn:
  • In de rubriek Presse-papier signaleren we regelmatig recent verschenen boeken, gaande van literaire essayistiek tot bibliofilie, boeken over boeken, typografie, fotografie en veel meer. En we vissen ook nieuwe boeken op die tussen de plooien dreigen te vallen.
  • De papieren man heeft zich steeds beijverd voor het literaire tijdschrift en doet dat nu meer dan ooit. In Periodiek serveren we korte besprekingen van literaire tijdschriften en magazines, uit binnen- en buitenland. [8}De rubriek Websitestories maakt u dan weer deelgenoot van fraaie, opmerkelijke boekenwebsites en ook hier zijn we niet krenterig.
  • In 'Uit onze magazijnen' zal De papieren man regelmatig kleinoden, curiosa en schatten uit de eigen boekencollecties presenteren, samen toch goed voor naar schatting 20.000 exemplaren. Dit is een rubriek die in potentie dus het langste leven is beschoren en een uitgesproken persoonlijke toon krijgt.

Bron

www.depapierenman.nl