Afbeelding

Ward Ruyslinck-prijs

Foto: Ward Ruyslinck-prijs

Ward Ruyslinck-prijs 2020 gaat de grens over

In de jury van de Ward Ruyslinck-prijs, een tweejaarlijkse kortverhalenwedstrijd, zullen dit jaar voor het eerst Nederlandse auteurs plaatsnemen. 


Ward Ruyslinck, (1929 – 2014) is het pseudoniem van Raymon Charles Marie de Belser. In de jaren vijftig brak hij door met Wierook en tranen en De ontaarde slapers. In 2007 startte hij – op aandringen van zijn vrouw – de Ward Ruyslinck-prijs. 

Inzending 

De uitdaging is om een kort verhaal te schrijven van maximaal 1500 woorden. Het genre en thema zijn vrij, maar het verhaal mag niet eerder gepubliceerd zijn. De inschrijving is open tot 20 mei en de deadline voor het inzenden van je verhaal/verhalen is 31 mei. Ja, je mag maximaal 3 inzendingen doen!

Jury

De jury die de voorronde op zich zal nemen bestaat uit een team uit Vlaanderen: Marc Kerkhofs, Onno van Gelder jr., Erna Schelstraete. Nederland wordt vertegenwoordigd door Mili van Veegh, Terrence Lauerhohn en onze schrijfcoach Odile Schmidt. 

Na de voorronde buigt de vijfkoppige jury zich over de laatste beslissing. Monika Macken (weduwe van Ward Ruyslinck), Dominique Bibau (Ward Ruyslinck-prijs 2010, Hercule Poirotprijs 2019), Diane Broeckhoven (auteur jeugdboeken en romans), Jan van Aken (auteur historische romans) en Peter van Beek (auteur jeugdboeken en thrillers) nemen deze taak op zich. De jury zal letten op een hoge zorgvuldigheid, originaliteit en verrassende wendingen in het verhaal. 

Prijzen

Natuurlijk hoort bij de Ward Ruyslinck-prijs meer dan alleen de eer. De eersteprijswinnaar ontvangt een geldprijs van 400 euro en de tweedeprijswinnaar krijgt 200 euro. Voor de derde prijs is er een luxe notaboek beschikbaar en voor de nummer 4 en 5 is er een eervolle vermelding. De vijf beste verhalen zullen gebundeld en gepubliceerd worden door Ambilicious. 

Wil je mee doen of wil je meer weten? Kijk dan op de website.