Wandel mee met schrijvers en herontdek Amsterdam

Vrijdagavond, tijdens de Amsterdamse Boekennacht biedt Uitgeverij Bas Lubberhuizen u de mogelijkheid Amsterdam te leren kennen vanuit de ogen van drie verschillende schrijvers. Schrijvers Ina Schemer-Vermeer, Maurits Verhoeff en Marcella van der Weg hebben elk een tocht uitgestippeld die maximaal een uur duurt. Tijdens de wandeling laten zij elk zien hoe de gekozen locaties van belang zijn geweest voor hun schrijfwerk.
  • Aanvang 20:00 – Volg de Bordewijkroute. Ina Schemer-Vermeer wijst u de weg naar de locaties die een rol spelen in het werk van Bordewijk. De wandeling voert langs het pand dat model heeft gestaan voor de roman ‘Rood Paleis’. Ook passeert u de sociëteit Entre Nous uit ‘Bloesemtak’ en een aantal stegen die voorkomen in zijn verhaal ‘Keizerrijk’.
  • Aanvang 21:00 – Beleef het Amsterdam van Nescio Maurits Verhoeff kent de verhalen van Nescio die zich afspelen in Amsterdam als geen ander. Nescio woonde en werkte er bijna zijn hele leven. Verhoeff voert u tijdens de Boekennacht langs Nescio’s geboortehuis, het kantoor waar hij dertig jaar werkte en de galerij van zijn uitgever De Bois.
  • Aanvang 22:00 – Loop mee en huiver: misdadig Amsterdam Marcella van der Weg loodst u langs de locaties die van belang waren in roemruchte politiezaken, waaronder de verdwijning van Jopie de Nigtere en de nooit opgeloste moord op de prostituee Magere Josje. Van der Weg reconstrueert de misdaden aan de hand van krantenartikelen en getuigenverslagen.
De wandelingen beginnen en eindigen in Boekhandel Bas Lubberhuizen. Omdat per route maximaal vijftien wandelaars mee kunnen, is aanmelding vereist. Voor meer informatie: www.boekennacht.nl

Bron

http://www.boekennacht.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=11&Itemid=16