Start » Nieuws » VU - Literaire kopstukken over literaire kritiek

VU - Literaire kopstukken over literaire kritiek

23 Februari 2008

Woensdag 5 maart organiseert de Vrije Universiteit (VU) het symposium ‘'Wiens gezag: literaire kritiek in multimediale tijden'’. Tijdens dit symposium zullen diverse deelnemers, onder wie Elsbeth Etty en Marcel Möring, spreken en in discussie gaan over diverse aspecten van de hedendaagse literaire kritiek. Meer in het bijzonder zal de vraag aan bod komen of de professionele literaire kritiek in dag- en weekbladen haar gezag inmiddels moet delen met het commentaar van lezers in leesclubs (zoals in NRC Handelsblad) en op speciale recensiewebsites.
Aan het symposium nemen diverse kopstukken van de Nederlandse literaire wereld deel. Marcel Möring verschijnt voor het eerst in zijn hoedanigheid als Schrijver op Locatie van de Vrije Universiteit. Na Abdelkader Benali is hij de tweede Nederlandse schrijver die een jaar lang op de VU zal verblijven. De uitgeverswereld wordt tijdens het symposium vertegenwoordigd door Annette Portegies (uitgeverij Querido), Daan Stoffelsen van boekhandel Athenaeum en tevens eindredacteur van Recensieweb verenigt de boekverkoop en online recensie in zich. Jos Joosten (hoogleraar Nederlandse letterkunde Radboud Universiteit; voormalig poëzierecensent De Standaard) en Elsbeth Etty (bijzonder hoogleraar Literaire kritiek Vrije Universiteit; prozarecensent NRC Handelsblad) tenslotte maken het rijtje van inhoudsdeskundigen compleet. De discussie tussen de vijf deelnemers wordt geleid door Ad Zuiderent, docent Nieuwe Nederlandse Letterkunde aan de VU en bekroond dichter.

Bron: www.let.vu.nl

« terug naar het nieuwsoverzichtTags:
  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Hoe beschrijf je emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer verschijnt omstreeks 6 december oktober. Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 uur, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductiekorting!
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!