Afbeelding

Nieuws - Debuutprijs Hebban

Via Hebban.nl

Vijf kanshebbers op de Hebban Debuutprijs en Dolfje Weerwolfje wordt internationale bioscoopfilm

Houd jezelf op de hoogte van het literaire nieuws van de afgelopen week!


Televisieserie Sex and the City ‘te woke’

De televisieserie Sex and the City heeft een ‘te woke’ vervolg, klinkt het onder veel fans van de serie. Ze vinden dat de schrijvers iets te veel hun best hebben gedaan om de nieuwe personages een stuk diverser te maken dan de meeste witte, hetero gezichten die we kennen van de originele serie. Zo verscheen er een non-binair personage op het doek. Schrijver Micheal Patrick King wist dat het fans tegen de borst kon stuiten. “Maar voor mij als schrijver was het de gok waard om nieuwe mensen en nieuwe perspectieven toe te voegen. Ook om te kijken wat dat teweegbrengt bij de bestaande personages die in een wereld leven anno nu”, aldus King.

Bron: NU.nl

Maarten van Rossem brengt eigen boek uit

Historicus Maarten van Rossem brengt een boek uit over zijn eigen leven ter ere van zijn tachtigste verjaardag. Het boek, dat de titel Van Rossem draagt, analyseert de opkomst en rol van Van Rossem in de media aan de hand van gesprekken die de historicus met journalist Laurens Bluekens voerde. Vanaf 28 september is het boek te koop. Vesper Publishing belooft dat dit "Maartens openhartigste karakterschets ooit" is.

Bron: NU.nl

Dolfje Weerwolfje wordt een internationale bioscoopfilm

Het verhaal van Dolfje Weerwolfje wordt verfilmd om te worden bekeken door de hele wereld. De Engelstalige filmrechten zijn verkocht. YellowHouse Entertainment, een Amerikaanse producent, gaat de internationale bioscoopfilm maken.
De kinderboekenschrijver Paul van Loon is trots op deze stap voor zijn populaire personage. "Ik had ruim 25 jaar geleden, toen ik het eerste boek over Dolfje Weerwolfje schreef, nooit kunnen bedenken dat Dolfje zo lang zo populair zou zijn en al helemaal niet dat er aan de andere kant van de oceaan een film over hem zou worden gemaakt”, vertelt Van Loon met ontzag.

Bron: NU.nl

Hebban Debuutprijs wordt uitgereikt

Op 1 september wordt de winnaar bekend gemaakt van de Hebban Debuutprijs en begin deze week   vond de bekendmaking van de vijf geselecteerde boeken plaats:

  • Land van echo’s van Mark H. Stokmans
  • Het wit tussen de regels van Barbara van der Kruk
  • De beesten van Gijs Wilbrink
  • De moeders van Mahipar van Forugh Karimi
  • De tijdontkenner van Ilse Ceulemans

De Hebban Debuutprijs is een aanmoedigingsprijs voor debutanten en richt zich op Nederlandstalige literaire fictie.

Bron: Tzum.info, Hebban

Uitgeven