Start » Nieuws » Vicky Francken (1989) wint Meander dichtersprijs

Vicky Francken (1989) wint Meander dichtersprijs

27 Januari 2008

Meander presenteerde in 2006 en 2007 43 talentvolle dichters in de rubriek Dichters. In december kozen medewerkers van Meander daaruit de beste zes. Vervolgens kozen lezers en donateurs via een online stemming daaruit hun favoriet. Vicky Franken kreeg 36% van de stemmen. Eric van Loo werd tweede met 23% van de stemmen, en Hedwig Selles derde met een op de vijf stemmen.
Het is de eerste keer dat de Meander Dichtersprijs werd georganiseerd. De prijs bestaat dit keer uit een geldbedrag van 175 euro. Vicky Francken wordt op 3 februari a.s. gehuldigd tijdens Het Poëziepodium Ongehoord in Rotterdam.
Vicky Francken komt uit Boxmeer en studeert Franse taal en cultuur aan de universiteit van Utrecht. Francken won eerder al de Write Now publieksprijs 2006 en kreeg de Doe Maar Dicht Maar-oeuvreprijs 2007 (voor drie gedichten). Zij behaalde een tweede prijs in De Gouden Flits 2006, Kunstbende 2007 en de literaire wedstrijd van tijdschrift 'Met Andere Zinnen'.

Bron: http://meander.italics.net/

« terug naar het nieuwsoverzichtTags:
  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Hoe beschrijf je emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer verschijnt omstreeks 6 december oktober. Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 uur, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductiekorting!
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!