Vanavond Groot Dictee der Nederlandse Taal

Vanavond wordt het Groot Dictee der Nederlandse Taal uitgezonden.Vandaag zendt het NTR het Groot Dictee der Nederlandse Taal uit. Doe jij ook mee?

De uitzending gaat om 20:30 uur van start op Nederland 1 en duurt tot 22:10 uur. De uitzending is ook live te volgen op internet via een stream. Deze stream is op de website van het NTR te zien vanaf ongeveer 20:20 uur. Klik daarvoor hier.

De vorige editie van het dictee werd voor het eerst door twee personen gewonnen, namelijk door de Nederlandse Marret Kramer en de Vlaamse Freek Braeckman. Beide maakten vier fouten. Na tweeëntwintig edities staan de Vlamingen voor met twaalf winnaars, tegenover elf Nederlandse winnaars. Vanavond moet blijken of de score weer gelijk komt te staan, of dat de Vlamingen de voorsprong behouden.

Het Groot Dictee der Nederlandse Taal wordt sinds 1991 jaarlijks in december uitgezonden. In 1990 vond het allereerste dictee plaats, maar toen heette het nog het Nationaal Dictee der Nederlandse Taal. Het programma wordt dit jaar gepresenteerd door Philip Freriks en de Belgische Martine Tanghe.

Bron

http://grootdictee.nps.nl/page/detail/794969/Vanavond+Het+Groot+Dictee+der+Nederlandse+Taal21